HALLO, AMSTERDAM!

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1610
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

HALLO, AMSTERDAM!

Mesaj de suporteru » 02 Iul 2008, 08:07

EDITIE SPECIALA
*

HALLO, AMSTERDAM!

Delegaţia Universitãţii a ajuns ieri dupã-amiazã la Amsterdam, acolo unde va sta în urmãtoarele douã zile
Alb-albaştrii au încheiat luni seară, odată cu amicalul cu Turks Selection, primul cantonament al verii. După opt zile petrecute în orăşelul german Goch, localitate situată la doar patru kilometri de graniţa cu Olanda, oltenii au parte acum de două zile de relaxare.

Decât să revină în România, oficialii Ştiinţei au decis să le ofere jucătorilor două zile libere în capitala Olandei, Amsterdam.
După un drum cu autocarul de două ore şi jumătate, craiovenii au ajuns ieri după-amiază în cel mai important oraş din Ţara Lalelelor. Aici, Universitatea s-a cazat la Hotelul “Golden Tulip Art”, un stabiliment de patru stele, situat la doar 10 minute de centrul oraşului. Dorind să profite la maxim de scurta vacanţă dintre cele două cantonamente, fotbaliştii au părăsit camerele imediat după ce s-au cazat, luând la rând străzile din Amsterdam, în căutarea suvenirurilor şi cadourilor pentru cei dragi.
Amsterdam este unul dintre cele mai cosmopolite oraşe ale Europei, fiind un loc special chiar şi pentru olandezi. Marea majoritate a străinilor care s-au stabilit în Olanda au făcut-o în Amsterdam, diversitatea devenind astfel una din principalele trăsături ale metropolei. Tocmai din această cauză, paradoxal, aici se vorbeşte mai mult engleza decât olandeza.
“Amsterdam este un loc special, nu este Olanda. În Amsterdam nu prea se vorbeşte olandeza, absolut toată lumea ştie limba engleză”, a spus unul dintre managerii care s-a ocupat de organizarea turneului de pregătire al Ştiinţei.

Mititelu, în vizită la jucători

Aflat în Olanda, preşedintele Universităţii, Adrian Mititelu, nu a putut sta departe de echipă şi a venit la hotel pentru a-i saluta pe jucători. Acesta s-a întreţinut câteva minute cu alb-albaştrii, după care s-a retras împreună cu managerul Ovidiu Stângă şi antrenorul Nicolo Napoli.

*

«NE-AM ATINS OBIECTIVELE»

Nicolo Napoli a fost mulţumit dupã primul stagiu de pregãtire din aceastã varã
La finalul amicalului cu Turks Selection, antrenorul Universităţii a vorbit despre cantonamentul din Goch. Tehnicianul consideră şederea în Germania o reuşită, având în vedere că el şi staful său au obţinut ceea ce şi-au propus de la această primă săptămână de pregătire.

Reporter: În ultimul amical aţi întâlnit un nou adversar care nu a pus probleme…
Nicolo Napoli: A fost un nou antrenament bun, dimineaţă băieţii au făcut din nou pante şi, în ciuda acestui fapt, sunt mulţumit de modul cum s-au prezentat. Chiar dacă adversarul a fost unul uşor, a fost un antrenament bun.

Au fost mulţi marcatori dintre jucătorii tineri. V-a impresionat vreunul în mod deosebit?
Sunt mulţumit de ei şi e o plăcere pentru mine să văd că dau goluri, chiar dacă fotbaliştii mai tineri sunt mai obosiţi decât cei experimentaţi. Sunt bucuros de angajamentul lor.

Jucătorii au caracterizat acest cantonament ca fiind unul obositor. Dumneavoastră cum l-aţi caracteriza?
E normal. Trebuie să fie obosiţi în perioada asta, la antrenamentele pe care le-au avut. Oricum, dacă sunt epuizaţi înseamnă că s-au pregătit şi au răspuns bine la cerinţe.

V-aţi îndeplinit toate obiectivele în acest prim cantonament?
Sunt foarte mulţumit de condiţiile care au fost aici, de felul în care băieţii au răspuns. Ne-am atins obiectivele şi acum sperăm să continuăm, după aceste două zile libere, munca pe care am început-o aici.

Va fi şi mai dificil cantonamentul din Olanda?
Va fi în continuare greu, dar următorul stagiu va fi puţin diferit. Vom avea mai multe amicale, adversari mai puternici şi ne interesează, în primul rând, să continuăm pe aceeaşi linie, să nu avem jucători accidentaţi şi să facem o pregătire bună.

Din păcate, câţiva dintre jucătorii importanţi, Costea, Wobay, Baird, au ratat primul stagiu. Va conta asta în campionat?
Aşa este, au pierdut acest cantonament, dar cred că au timp să reintre, să îi pregătim şi să fie într-o formă bună la începutul sezonului.
Mitchell: «A fost greu cu Urbano»

Preparatorul fizic al Ştiinţei, Urbano Lega, a fost în primul cantonament al verii omul rău pentru alb-albaştri. Antrenamentele concepute de acesta au fost un adevărat chin pentru jucători, Josh Mitchell fiind unul dintre cei care a recunoscut că a fi fotbalist la o echipă pregătită de Urbano nu este un lucru tocmai uşor. “Primul stagiu de pregătire a fost un succes, am avut multe antrenamente grele, pante la pădure şi altele. A fost foarte greu cu Urbano, dar e bine, avem nevoie de asta. Nu e el personajul negativ, mie îmi place de el, dar e un antrenor dur. Urmează un cantonament în Olanda care va fi diferit de acesta, pentru că vom avea meciuri din două în două zile şi vom întâlni adversari mai puternici”, a spus Mitchell.

Firţulescu: «Îmi doresc să rămân lângă echipă»

Marcator a două goluri în ultimul amical al Universităţii din stagiul de pregătire de la Goch, Dragoş Firţulescu speră ca, după cele două cantonamente ale verii, să-l convingă pe Nicolo Napoli că merită să i se acorde o şansă să joace pentru Ştiinţa. “Important e să dai gol cu echipele puternice, nu contează că am dat două acum. Trebuie să demonstrez că merit să evoluez la Universitatea şi să încerc să mă apropii de jucătorii mari ai echipei, Costea, Dorel Stoica, Dina. E greu să lupt cu aceştia pentru un loc de titular. Eu le doresc lor să fie sănătoşi, să joace cât mai bine. Sper să-l conving pe domnul antrenor să mă ţină aproape de echipă”, a spus Firţulescu. Acesta a vorbit şi despre primul cantonament al perioadei de pregătire: “A fost o săptămână grea, dar fără ea nu am putea să ţinem pasul cu echipele din prima ligă. Sperăm să batem pe Dinamo, Steaua, Rapid, CFR. Ne dorim să ajungem sus şi tragem cât mai tare la antrenamente.”

A fost foarte greu cu Urbano, dar e bine, avem nevoie de asta. Nu e el personajul negativ, mie îmi place de el, dar e un antrenor dur. Josh Mitchell

Trebuie să demonstrez că merit să evoluez la Universitatea şi să încerc să mă apropii de jucătorii mari ai echipei, Costea, Dorel Stoica, Dina. DragoŞ Firţulescu
Gângioveanu: «Sper să devin un jucător de bază»

Mijlocaşul Cosmin Gângioveanu îşi doreşte să continue în sezonul viitor de unde a rămas în finalul ediţiei trecute de campionat, atunci când devenise un titular de bază al echipei. Acesta speră ca, prin evoluţiile sale din perioada de pregătire, să-l convingă pe Nicolo Napoli că poate fi util formaţiei.
“Ne-am atins scopul şi în ultimul meci, am făcut un antrenament bun. Este normal ca la începutul pregătirii să avem adversari mai slabi, nu putem să începem din prima cu adversari tari, fiindcă suntem foarte obosiţi. Sper să continuu ce am început în sezonul trecut şi să devin unul dintre componenţii de bază ai echipei. A fost o săptămână grea, destul de obositoare, dar roadele muncii noastre se vor vedea la începutul campionatului şi pe parcurs”, a declarat Gângioveanu.

________________________________

Crăciun nu-şi dă nicio şansă

Cel mai tânăr atacant din lotul Universităţii, Cătălin Crăciun, este conştient că pentru el va fi foarte greu să se impună de la o vârstă aşa de fragedă. “Pentru mine a fost foarte bine în cantonament. Este primul cu echipa mare şi pot să spun că este altceva, băieţii sunt mai mari, mai puternici. Eu sper să mai joc în Liga I, pentru că de aceea sunt aici, dar va fi greu în campionatul viitor. Eu sunt încă un copil, nu am experienţă şi nu cred că m-aş putea impune aşa de repede”, consideră Crăciun.

*
LUPA MEA
*

Să ne lăudăm cât mai e timp, că-ncepe campionatul

Gogoşoiu, pentru noi, este Micul Balaci II!
Dănănae îşi face încălzirea în vuietul tribunelor, ca să nu zicem în dănănaia tribunelor

• Un nou campionat stă să-nceapă. Îl vesteşte şuvoiul de laude şi împăunări revărsat din curtea Universităţii, aşa cum buzduganul poposit singur la palatul zmeului dădea semn că proprietarul e pe drum. În doi ani, Ştiinţa o să ajungă precum Zenit Sankt Petersburg, e ferm convins finanţatorul ei. Saitul care-şi face reclamă pe piepturile fotbaliştilor, ţinând locul firmei Ford, ne ţine totodată la curent cu isprăvile băieţilor: „Elevii lui Napoli au avut o misiune uşoară în faţa modestei formaţii AZSV Aalten, o divizionară a patra din Olanda pe care au învins-o, fără să se forţeze, cu un neverosimil 6-0“. Poate că nu ştiaţi, dar în liga a patra olandeză e foarte verosimil ca o echipă să încaseze şase-şapte boabe pe meci. Reţineţi: le ia de la un adversar tot de liga a patra, nu de prima. Fotbalistul Gogoşoiu (de la Universitatea Craiova) n-a jucat niciun meci în Divizia A, dar aflăm dinspre club că îi calcă pe urme lui Balaci, care la vârsta lui juca în naţională. Şi astfel se ridică o mare problemă, ce supranume să capete Gogoşoiu, dat fiind că la acela de Micul Balaci răspunde şi Andrei Ionescu...

• Şi dacă tot vorbirăm de lăudăroşenia oltenească, să ne amintim ce spunea principalul ei exponent, Adrian Mititelu. Bine, spunea el multe, dar noi la asta ne refeream: că-n doi-trei ani, Craiova o să facă instrucţie cu Bucureştiul. Omul a lansat ameninţarea la prima repromovare în Divizia A din istoria Ştiinţei. S-au dus deja doi ani, U Craiova n-a bătut nicio echipă din Bucureşti, dar un record pozitiv tot a reuşit în ultimul campionat, unul trecut neobservat din pricina amărăciunii insuccesului din acel meci: 4-4 cu Dinamo, la Bucureşti. Ei bine, e singura partidă, din 86 jucate între U Craiova şi Dinamo, în care craiovenii au marcat mai mult de 3 goluri. Craiova a fost nevoită să aştepte 44 de ani ca să dea 4 goluri în poarta dinamovistă. A reuşit asta sub Mititelu – bravo lui. Dar până să se transforme Universitatea în Zenit parcă tot mai are.

• Aşteptăm şi noi cu interes să găsim în oferta măcar a unei case de pariuri un amical jucat în vara asta de U Craiova. FCM Braşov a intrat la pariuri, cu Grasshopers Zurich, unde mai pui c-a făcut şi surpriză!

• În mod evident, numele de Dănănae e de fapt cuvântul dănănaie transpus cândva în acte de un notar neatent sau ignorant. Nu ştiţi ce-i aia dănănaie? Nici noi nu ştiam, dar am aflat din dicţionar. Aşa lungă listă de sinonime punem pariu că nu mai are niciun cuvânt românesc, indiferent că dă el numele unui fotbalist din prima ligă! Dănănaie înseamnă: balamuc, bazaconie, belea, bizarerie, bâzdâganie, boarfe, boroboaţă, bucluc, bulendre, calabalâc, catrafuse, ciudăţenie, curiozitate, dandana, drăcie, drăcovenie, gălăgie, hărmălaie, huiet, ispravă, încurcătură, larmă, minunăţie, năpastă, năstruşnicie, năzbâtie, năzdrăvănie, neajuns, necaz, nemulţumire, nenorocire, neplăcere, nevoie, pacoste, pocinog, poznă, rău, scandal, supărare, şotie, tămbălău, tărăboi, tevatură, trăsnaie, troace, tumult, ţoale, vacarm, vuiet, zarvă şi zgomot. Oricum, e preferabil să te numeşti Dănănae decât Drăcovenie sau Nenorocire. Am pus un pariu niţel mai sus, punem încă unul, la pace: că nici zece la sută dintre suporterii Ştiinţei nu cunosc măcar un sens semantic al fundaşului dreapta. Ca să vedeţi ce teren a câştigat cosmopolitismul la Craiova, cam toţi ştiu ce-nseamnă colegul lui de pe stânga, Rose.

• Cu doi ani în urmă, pe spatele tabelei de marcaj de pe „Ion Oblemenco“ stătea un afiş cât tabela pe care erau trecute performanţele Universităţii: „Prima echipă românească care a ajuns în primăvară în Cupa Campionilor“, „Prima echipă românească care a ajuns în semifinale într-o cupă europeană“ şi aşa mai departe, astfel că Universitatea devenea prima echipă din lume care îşi prezenta palmaresul folosind şapte cacofonii în tot atâtea enunţuri. Gazeta de Sud a scris despre această inepţie, şi drept urmare clubul a dat bani şi a făcut alt afiş, găsindu-se o minte luminată care să schimbe formularea nefericită în „Prima echipă din România“. Afişul vechi n-a ajuns însă acolo unde trebuia, la gunoi, ci pe holul pe unde trec sau aşteaptă cei care au treabă cu Mititelu în biroul său din clădirea New York. Un lucru e sigur: patronul Universităţii nu se va face de râs în faţa oamenilor veniţi să-l achiziţioneze cu trei milioane pe Andrei Ionescu, fiindcă îl va vinde numai şi numai unui club ai cărui angajaţi nu ştiu româneşte.

• Într-un meci amical jucat sâmbătă, echipa Aarau, din prima ligă elveţiană, a învins cu 6-0 pe Baden, echipă din liga a treia elveţiană. După acest neverosimil rezultat, patronul de la Aarau a declarat că-n câţiva ani echipa sa va ajunge o Universitatea Craiova.

*

Fonfo îi dă patru ani Craiovei să redevină Maxima

Ştiinţa i-a luat pe Balaci şi Gică Popescu, dar l-a ratat pe Chivu
Clonele Ionuţ Popescu şi Dan Gogoşoiu au un avantaj în faţa originalilor: nu-şi vor rupe picioarele pe zgura de odinioară

Gogoşoiu, pentru noi, este Micul Balaci II!
În patru ani, oltenii nu vor mai visa la performanţele Craiovei Maxima, ci le vor retrăi. E de părere Victor Niculescu, mai cunoscut ca Fonfo, fost component al Campioanei unei mari iubiri, actualmente antrenor de copii şi juniori. Şi are un argument solid: clonele lui Ilie Balaci şi Gică Popescu au prins un loc în lotul Ştiinţei. Alb-albaştrii l-au ratat doar pe noul Chivu, dar asta să fie pierderea.
Cosmin Cojocăreanu

În imposibilitatea de a transfera şi vânzătoare serioasă în mercato, Universitatea nu a avut decât o singură soluţie pentru completarea lotului în această vară: promovarea juniorilor. Astfel au făcut saltul la prima echipă Dan Gogoşoiu şi Ionuţ Popescu, aflaţi acum în cantonamentul olandez. Fostul lor profesor de fotbal Victor Niculescu consideră că cei doi sunt Balaci şi Gică Popescu în variantă contemporană, şi implicit că Universitatea a dat lovitura prin promovările făcute, iar de acum tandemul Napoli-Mititelu trebuie doar „să le ofere competiţie, pentru ca strategia aleasă, aceea de a se baza pe jucătorii din propria pepinieră, să aibă succes. Dacă îi vor ţine să frece banca, riscă să-i piardă ca fotbalişti“.

Ionuţ e de fapt Gică
Pentru că i-a antrenat o groază de ani, profesorul Niculescu îi cunoaşte cel mai bine. Aşa că descrierile făcute de el nu pot fi decât conforme cu realitatea. Despre Gogoşoiu, Niculescu spune: „Are calităţi fizice şi tehnice native, îşi foloseşte ambele picioare, de bază e dreptul, driblează spre poartă, exact ca Balaci, e combativ, are ambiţie şi inteligenţă în joc“. Ionuţ Popescu, internaţional under 18, „e leit Gică Popescu. E fundaşul central care se cere în fotbalul modern: are talie, 1,90 m, joc de cap bun şi deposedare excelentă. Greu poate un atacant să-l depăşească“. Ionuţ Popescu e febleţea lui Fonfo: „Anul ăsta sigur va debuta la Universitatea şi s-ar putea şi la naţionala de tineret. Ştiu că Săndoi îl monitorizează“.

Bălmău a dat Universitatea pe Gaz
Niculescu apreciază că alături de Gogoşoiu şi Popescu, conducătorii Ştiinţei „mai trebuiau să aibă grijă şi de Mirescu şi Bălmău“. Alex Mirescu e încă la Primăvara, şi, intrând în jocul comparaţiilor, profesorul Niculescu ni-l prezintă ca fiind „oricum mai tehnic decât Nicoliţă, dar, e adevărat, nu fuge mai mult. Are tehnică bună, viteză de deplasare şi de execuţie, agilitate şi forţă, dar, recunosc, nu rezistă ca Nicoliţă. Însă fotbalul nu înseamnă doar să fugi mult, că aşa te-ai apuca să dai ture de stadion ca să câştigi meciul“. Cosmin Bălmău, celălalt evidenţiat al lui Fonfo, e un capitol închis pentru Ştiinţa, asta pentru că a semnat cu Gaz Metan CFR Craiova. „Joacă fundaş sau mijlocaş stânga. E rău în joc, pasează precis şi pierde rar mingea. E noul Chivu, numai să i se ofere posibilitatea să crească. Din păcate pentru Universitatea, l-a ratat“, spune antrenorul de copii şi juniori.

Spiritul oltenesc, temelia performanţelor
Promovările jucătorilor din propria ogradă nu pot fi decât în avantajul Universităţii, e opinia lui Niculescu. Pe care o argumentează: „Mititelu copiază politica de la începuturi. De când eram eu, Deselnicu, Oblemenco, Iulică Popa, Deliu, Vasilescu la echipă, toţi olteni. Vrea să revigoreze spiritul ăsta oltenesc, ceea ce nu poate fi decât benefic pentru Ştiinţa. Pentru că asta a fost temelia performanţelor, spiritul nostru. O să vedeţi, în patru ani, când aceşti copii vor ajunge la maturitate, Universitatea va fi din nou acolo sus“.

*
CUVANTUL LIBERTATII
*

SE MUTARĂ ÎN OLANDA

Începând de ieri dimineaţă, “alb-albaştrii” s-au mutat în Olanda, unde vor efectua a doua parte a cantonamentului din această vară şi unde vor susţine mai multe amicale decât în Germania.

Timp de o săptămână, “alb-albaştrii” s-au aflat în cantonament la Goch, în Germania. Conform planului pus la cale, de ieri dimineaţă trupa pregătită de italianul Nicolo Napoli s-a deplasat în Olanda, unde va efectua al doilea stagiu de pregătire. Până să reia antrenamentele, craiovenii vor sta două zile la Amsterdam, capitală pe care o vor vizita şi de unde îşi vor face cele mai importante cumpărături. Aşadar, destins după zilele de foc petrecute în micuţa localitate germană şi în care au susţinut două amicale, antrenorul peninsular şi-a permis să facă o recapitulare şi să se arate foarte mulţumit de cum s-au comportat elevii săi până acum. “Am încheiat acest stagiu cu un meci care a fost un un antrenament reuşit. Sunt mulţumit de cum s-a prezentat echipa, atât în această partidă, cât şi în precedenta, chiar dacă am întâlnit un adversar inferior. Mă bucur că fotbaliştii mei au răspuns bine la tot ce le-am cerut. Am observat că şi cei tineri sunt mai obosiţi decât cei consideraţi mai vârstnici, însă, în Olanda, sper să îşi revină, mai ales că va fi un cantonment mai uşor din acest punt de vedere. În acelasi timp, consider că este normal sa fie obosiţi pentru că au fost antrenamenrte grele”, s-a destăinuit Nicolo Napoli.

Mitchell răsuflă uşurat

Prima parte a cantonamentului din această vară a fost un chin pentru “alb-albaştri”, cărora le-au fost programate antrenamente bazate mai mult pe pregătirea fizică. Printre cei ce au răsuflat uşuraţi a fost şi Josh Mitchell, australianul privind zâmbitor spre perioada pe care o va petrece în Olanda, una unde vor predomina meciurile amicale. “Bine că s-a terminat! A fost o săptămână de pregătire foarte grea în care toţi am încercat să facem faţă, însă am înţeles că a doua perioadă de pregatire va fi una cu meciuri mai multe, lucru care ne bucură. Despre cel de-al doilea joc, ce pot să spun? A fost unul frumos, un real succes, am întâlnit o echipă mult mai slabă, însă important este că am reuşit să câştigăm la o asemenea diferanţă de scor. În campionat va fi mult mai greu, suntem perfect conştienţi de asta”, a declarat Josh Mitchell.

*
Alb-albastru pentru totdeauna!

Scrie răspuns