Mai tari ca Otelul

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1610
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

Mai tari ca Otelul

Mesaj de suporteru » 25 Aug 2008, 08:30

GAZETA DE SUD
*

Mai tari ca oţelul
Sport - Marian APIPIE

Universitatea Craiova - Oţelul Galaţi 1-0
Stadion „Extensiv“, spectatori: 6.000.
A marcat: V. Găman ’61.
Universitatea: Bornescu - Dănănae, V. Găman, Mitchell, Rose - Prepeliţă, D. Stoica, Dilevski, Gîngioveanu (’77, Bărboianu) - Baird (‘9, Dina; ’57, Firţulescu), Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.
Oţelul: Kolev - Cojoc, Sg. Costin, Jelev, Sălăgean - Bourceanu - R. Stancu (’64, Vitajic), Paraschiv, Viglianti (’79, S. Ilie) - Pena (’46, Anca), Iorga. Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: Bărboianu / Sălăgean, Viglianti.
Au arbitrat: T. Lajos - M. Nagy, S. Caia.

Oltenii s-au dovedit superiori gălăţenilor, elevii lui Nicolo Napoli reuşind a treia victorie consecutivă pe teren propriu.
Universitatea Craiova a avut parte sâmbătă de cel mai greu meci de până acum. Oţelul, o echipă bine organizată, neînvinsă până la acel moment şi lideră în Liga I, le-a dat multă bătaie de cap oltenilor, însă Stoica şi compania au trecut şi peste acest „examen“. Unul la care au transpirat serios, victoria, pe deplin meritată, venind tot după o fază fixă, la fel ca şi în meciul cu Farul. Dacă, în urmă cu două etape, Mitchell înscria cu capul pentru trei puncte, sâmbătă tânărul Valerică Găman a adus bucuria în rândul celor 6.000 de spectatori, a căror prezenţă s-a făcut simţită la acest prim meci cu porţile deschise. De altfel, antrenorul Napoli avea să mulţumească la final suporterilor, care au decis rezultatul. „S-a văzut astăzi (sâmbătă - n.r.) cât de important este publicul, a fost al 12-lea jucător pentru noi“, a spus italianul.
În ciuda căldurii, meciul a avut un ritm foarte bun, dar ocaziile clare de poartă au fost puţine. Asta şi pentru că Oţelul a stat foarte bine în teren, făcând faţă iureşului gazdelor. Ştiinţa a început în forţă, tonul acţiunilor ofensive fiind dat de Costea, parcă mai motivat ca niciodată după debutul la echipa naţională. „Briliantul“ Băniei s-a zbătut, dar reuşitele sale au fost puţine. În cele 90 de minute, atacantul oltean s-a aflat de şapte ori cu faţa la poartă, în situaţii bune, însă de fiecare dată a fost blocat de fundaşii gălăţeni.

Baird, accidentat la primul contact

Nici nu începuse bine meciul, şi Universitatea l-a pierdut pe Baird. Australianul s-a accidentat la umăr la primul contact cu adversarii şi nu a mai putut continua jocul (‘7). El a suferit o contuzie puternică, medicii recomandându-i un repaus de câteva zile. Napoli l-a aruncat în luptă pe Dina, dar acesta nu a reuşit „să intre“ în meci. Atacantul nu a câştigat nici un duel cu fundaşii adverşi şi, în plus, a greşit câteva mingi ce puteau costa echipa, spre nemulţumirea lui Napoli. Italianul avea să-l înlocuiască la puţin timp după pauză cu Firţulescu, micuţul mijlocaş oltean făcându-le zile grele gălăţenilor.
În prima repriză, Universitatea, deşi a condus ostilităţile, a reuşit primul şut la poartă dintr-o lovitură liberă executată de Gîngioveanu (’26), mingea trecând peste transversală. Primul şut pe spaţiul porţii i-a aparţinut lui Prepeliţă (’45), după o incursiune a lui Dănănae, în afară de ocaziile lui Costea mai fiind de notat, în prima parte, pătrunderea lui Rose, blocat în cinci metri de portarul Kolev (’38). În tot acest timp, oaspeţii s-au apropiat periculos de careul lui Bornescu doar de câteva ori şi au tras la poartă o singură dată, prin Bourceanu (’37).

Salvatorul Găman

Jocul a avut acelaşi ritm şi în repriza secundă, dar ocaziile de gol au fost mult mai clare. Stoica i-a dat emoţii lui Kolev cu un şut din lovitură liberă (’50), peste trei minute Jelev trimiţând cu puţin pe lângă poarta lui Bornescu. Craiova a avut şi o bară în minutul 58, după un corner executat de Gîngioveanu, mingea ajungând apoi la Prepeliţă, care nu a nimerit ţinţa din patru metri. Replica Oţelului a venit de la Paraschiv, care a pătruns în careu, dar a şutat slab, fără emoţii pentru Bornescu. A fost singura sclipire a golgheterului gălăţean, proaspătul internaţional fiind anihilat bine de olteni. De altfel, mult aşteptatul duel al internaţionalilor Costea şi Paraschiv nu a produs modificări pe tabelă. A făcut-o, în schimb, Găman, fundaşul de 19 ani aducând victoria Ştiinţei cu o lovitură de cap, după un corner executat de Gîngioveanu.
La 1-0, gălăţenii au fost nevoiţi să iasă mai mult la joc şi Vitajic putea egala în două rânduri. Mai întâi, croatul a trimis cu capul pe lângă poartă, singur în careu (’72), pentru ca apoi mingea expediată de el, din lovitură liberă, să fie scoasă de Bornescu de lângă bară (’86). Bărboianu, scăpat spre poartă, putea face 2-0 în minutul 84, dar şutul său a fost reţinut de de Kolev. Finalul a aparţinut oaspeţilor, însă Anca şi Paraschiv nu au concretizat forcingul gălăţean. Craiovenii s-au dovedit mai tari ca Oţelul şi şi-au trecut în cont a treia victorie consecutivă de acasă.
Cu zece puncte după cinci etape, Ştiinţa se pregăteşte acum să dea piept cu marea rivală Dinamo, oltenii fiind îndreptăţiţi să spere la cel puţin un punct în Ştefan cel Mare. Motiv pentru care conducerea Universităţii a anunţat că va solicita LPF ca partida cu Dinamo să fie condusă de arbitri străini, „pentru că nu vreau să jucăm cu un om în minus de la început, ca în sezonul trecut“, după cum a precizat patronul Mititelu.

*

„Micul Balaci“ a fost pasat la Steaua
Sport - Lucian CAZAN

Gigi Becali l-a cumpărat pe Andrei Ionescu cu 500.000 de euro, Ştiinţa urmând să primească şi 50% dintr-un eventual transfer.

Chiar dacă Marius Lăcătuş nu a agreat transferul craioveanului la Steaua, Gigi Becali s-a încăpăţânat să-l aducă pe Andrei Ionescu în Ghencea. Mutare făcută la indicaţiile selecţionerului Victor Piţurcă, după cum a dezvăluit chiar Becali.
„Selecţionerul, care nu laudă nici un jucător, niciodată, mi-a zis: «Ia-l în secunda doi! E jucător talentat, joacă în viteză şi e foarte tehnic. Plus că e şi tânăr»“, a spus patronul Stelei. Acesta a dezvăluit cum au decurs negocierile: „Adrian Mititelu a zis că îl dă oricui oferă 500.000 de euro şi 50% dintr-un eventual transfer. Jucătorul a preferat Steaua şi mi-a spus că nu e în măsură să negocieze contractul. Va semna ce spun eu. Aşa a spus şi Neaga, dar sper să aibă un final mai fericit. Mititelu mi-a zis că i se rupe inima, fiindcă nu vrea să dea jucători rivalelor din Bucureşti, dar nu are ce face. Jucătorul nu mai voia să semneze cu el. Şi a zis că la Steaua e cel mai bine să îl dea“, a declarat Becali.

Mititelu se simte trădat

Adrian Mititelu, care în urma acestei tranzacţii este mai bogat cu o jumătate de milion de euro, neagă că l-ar fi dat de bunăvoie pe jucător.
„Andrei Ionescu putea să semneze cu orice echipă, avea o clauză de 500.000 de euro. El a ales Steaua. L-am crescut de la 14 ani, am cheltuit miliarde cu el, l-am trimis în Olanda, m-am certat cu mulţi oameni pentru el. E cea mai mare dezamăgire din viaţa mea. Gigi Becali îmi spune că Ionescu i-a zis că semnează în orice condiţii şi mie nu a vrut să îmi mai semneze o hârtie. Asta e răsplata lui Ionescu. Pentru mine, Ionescu e un trădător!“, a spus Mititelu.
Tatăl jucătorului nu a ripostat, spunând că Mititelu are toate motivele să fie supărat. „Nu sunt nici prea fericit, dar nici prea trist. E un pas înainte pentru el la Steaua. Dacă va putea să facă faţă la nivelul acesta, va fi bine. E totuşi Steaua şi pentru CV-ul lui este bine. Dreptatea e de partea lui Adrian Mititelu. El ne-a ajutat şi nu merita ca sufletul lui să fie lovit de această săgeată. Oricum, e fiul meu şi cred că această provocare va conta enorm pentru el. Şi-a pus suporterii Craiovei în cap, dar sper ca aceştia să uite“, a spus Victor Ionescu.

Şi Balaci l-a vrut în Ghencea

Managerul general al Ştiinţei, Ilie Balaci, a recunoscut că a contribuit la acest transfer. „Se fac aproape doi ani de când acest copil ba joacă, ba nu joacă pentru Craiova. Dragoste cu sila nu se poate. Voia să joace în Liga Campionilor, i-am dat Liga Campionilor! Nu mai intra în vederile noastre. Am crescut fotbalişti mult mai talentaţi decât el. Ionescu nu poate fi o pierdere, atâta timp cât el n-avea personalitate nici măcar cât să spună da sau nu. De ce la Steaua? Pentru că alţii nu l-au vrut. Mărturisesc că eu sunt cel care a insistat pe lângă patron pentru ca transferul să se realizeze. Ionescu nu iubea Craiova. Sunt ferm convins că fanii Universităţii l-au uitat de mult pe acest copil. Ei trebuie să înţeleagă că am dat un jucător care nu voia să joace la Craiova şi care ajunsese la limita sa din punct de vedere valoric la această echipă. Nu poate fi vorba de un precedent cu plecarea unui craiovean la echipele din Bucureşti“, a declarat Ilie Balaci.

Suporterii protestatari

Andrei Ionescu a evoluat la juniorii lui PSV Eindhoven în perioada 2004-2005, apoi a fost legitimat la Universitatea Craiova timp de trei ani. În acestă vară, a refuzat să semneze un nou contract cu gruparea din Bănie, intrând în dizgraţia conducerii, dar şi a antrenorului Nicolo Napoli, care l-a exclus din lot. Şi-a încercat norocul în Olanda, dar preţul cerut de Adrian Mititelu, două milioane de euro, a făcut ca transferul în Ţara Lalelelor să nu se realizeze.
„Micul Balaci“ a semnat aseară cu Steaua pe cinci ani şi va avea un salariu de 120.000 de euro pe sezon. Trecerea craioveanului în Ghencea a fost taxată de facţiunea Blue Lions a galeriei Ştiinţei, care sublinia, ieri, într-un comunicat: „Prin vânzarea lui Ionescu în Ghencea, Mititelu şi-a atras simpatia steliştilor şi ura noastră fără margini. Nu credem în diversiunea ieftină şi ordinară că Ionescu a trădat. Vânzările de jucători se fac numai la ordinele patronului. Minciuni şi reflexe de fost ospătar“. Adrian Mititelu a ripostat, spunând: „Blue Lions e o adunătură care-i are în spate pe Ciucă, Poştaşu şi Blondu. Aceşti oameni care-mi doresc răul cu orice preţ vor ca din această situaţie cu Ionescu să mă asemuiască cu predecesorii mei (...). Păcat că acest nume frumos, Blue Lions, e folosit pe post de ştampilă de nişte indivizi de joasă speţă care nu vor ajuta niciodată Universitatea“.

*

Declaraţii

Nicolo Napoli, antrenor Universitatea
„Am avut o primă repriză mai slabă, dar am forţat în a doua parte şi sunt foarte bucuros pentru victorie şi pentru primul gol marcat de Găman în Liga I. Mă aşteptam să nu avem prea multe ocazii, pentru că am întâlnit o echipă redutabilă, foarte bine aşezată în teren. M-am temut că pe final vom cădea fizic din cauza căldurii, dar băieţii au rezistat“.

Petre Grigoraş, antrenor Oţelul
„A fost un meci bun din partea ambelor echipe, ţinând cont de căldura de la ora partidei. Ne-am împărţit momentele de dominare, am avut ocazii, dar victoria Craiovei este meritată. Am reuşim să anihilăm punctele-cheie ale gazdelor, să-i blocăm pe Costea şi Gîngioveanu, dar până la urmă am pierdut. O surpriză plăcută pentru mine a fost faptul că publicul m-a aplaudat. Nu mulţi antrenori sunt trataţi aşa aici“.

Adrian Mititelu, finanţator Universitatea
„Nu am reuşit să dominăm ca în alte meciuri, dar gălăţenilor le va trebui o săptămână să se refacă după cât de mult i-am alergat. Oţelul, ca şi Universitatea, este printre cele mai în formă echipe din Liga I şi mă bucur că am învins. Era important să obţinem cele trei puncte, pentru că mergem la Dinamo, iar acolo contează foarte mult şi moralul echipei“.

Marius Stan, director general Oţelul
„Am întâlnit o echipă bună, dar care cred că a avut puţin mai multă şansă decât noi. Per ansamblu, cred că un egal era destul de normal. Oricum, îmi felicit jucătorii pentru efortul pe care l-au făcut. Au alergat mult pentru temperatura la care s-a jucat, dar nu întotdeauna îţi iese rezultatul. Oricum, nu trebuie să luăm din meritele învingătorilor“.

Valerică Găman
„A fost un gol care ne-a adus trei puncte, un gol pe care-l dedic familiei mele şi lui Jerry Gane, care mă ceartă la antrenamente când nu reuşesc. Mi s-a împlinit un vis şi îi mulţumesc lui Dumnezeu. Înseamnă foarte mult acest gol pentru mine. Sunt fericit că am câştigat în faţa Oţelului“.

Mircea Bornescu
„Păcat că acest meci nu a fost televizat, pentru că aveau ce vedea toţi cei care nu puteau să ajungă în Craiova. Pe o căldură infernală, ne-am dăruit şi am obţinut o victorie foarte importantă. Cred că am învăţat din trecut şi sper să nu mai fie probleme, mă refer aici la faptul că doi ani la rând am început foarte prost şi am terminat foarte bine. Acum am început bine şi vreau să continuăm la fel, iar cu Dinamo să mergem la victorie“.

*
EDITIE.RO
*

VICTORIE UMBRITĂ
de Cosmin STAICU

Succesul în faţa Galaţiului a pãlit spre searã, când a fost anunţat transferul lui Andrei Ionescu la Steaua
Căldura nu-i putea împiedica pe fanii Ştiinţei să vină în număr mare alături de echipă atunci când aceasta îi ajută prin prestaţii. Cei care nu au fost precauţi au rămas pe dinafară, fiindcă în ziua meciului s-au mai găsit puţine bilete.

Nu conta prea mult că în faţă aveam liderul, era clar că era unul de conjunctură, mai degrabă o postură care l-a ajutat pe Napoli să-şi motiveze mai bine jucătorii. Cu aproape 40 de grade la nivelul gazonului, dar cu un impuls “răcoros” din tribune, Craiova nu s-a repezit asupra oaspeţilor, cărora chiar le-a cedat iniţiativa în prima jumătate de oră. O lovitură a însemnat pierderea lui Baird, deşi “Mad Michael” a ieşit teafăr din orice clinci până acum, dovedindu-l până şi pe Tony. Costea a fost cel mai periculos oltean, dar şi cel mai neinspirat la finalizare, acţionând precum la debutul în tricolor. Rose a fost şi el aproape de a repeta isprava de la Cluj, însă, la pătrunderea impetuoasă în careul advers, nu i-a mai sărit norocos mingea în piept. După pauză, alb-albaştrii au forţat mai mult şi tot Costea a ieşit în prim-plan, cu o bară la o reluare în urma unei lovituri de colţ. Cu Dina imobil şi mereu anticipat de stoperii adverşi, Napoli a ales să pluseze cu un alt vitezist, Firţulescu, destul de activ cât a evoluat. Paradoxal, fazele fixe au fost decisive pentru victorie, deşi, pe parcursul jocului, masivii gălăţeni au făcut legea în disputele aeriene. Un corner executat de pe dreapta de Gângioveanu a ajuns pe capul celui mai înalt oltean, Găman, care a marcat primul său gol validat în Liga I. În primăvară, puştiul înscrisese regulamentar şi la Timişoara, dar i-a fost retezată pe nedrept bucuria. Riposta a fost imediată, tot cu capul nou-intratul Vitaic iscând suspine în tribune, dar mingea a trecut centimetric pe lângă poartă după centrarea perfectă a lui Anca. Paraschiv a ieşit rareori la rampă, dar driblingurile i-au ieşit nesperat printre pasivii închizători craioveni, care i-au oferit, surprinzător, destule spaţii. Deşi intrase de puţin timp, Bărboianu a rămas fără suflu la un contraatac care îl putea pune în situaţie de unu la unu cu Kolev. Atacurile deloc reglate ale Oţelului din final nu au mai putut pune în pericol victoria Ştiinţei. O victorie căreia i s-au redus dimensiunile peste câteva ore, după ce alt talent al Băniei a luat drumul Bucureştiului.

*

MITITELU: «O SĂPTĂMÂNĂ CRED CĂ NU SE MAI SCOALĂ DIN PAT»
de Mario MORCOV

Preşedintele craiovenilor a apreciat prestaţia Oţelului, despre care a spus cã a fost prima echipã care a fãcut faţã presiunii elevilor lui Napoli
La finalul întâlnirii, patronul Universităţii, Adrian Mititelu, destul de transpirat de emoţii, a avut puterea să şi glumească pe marginea succesului obţinut de alb-albaştri în faţa gălăţenilor.

Deşi a fost de acord că elevii lui Petre Grigoraş au fost primii care au pus probleme Ştiinţei, finanţatorul a glumit pe seama acestora că “o săptămână nu cred că se mai scoală din pat”. În privinţa disputei, Mititelu a declarat: “A fost un meci de infarct, am avut nişte emoţii pe final... Am întâlnit o formaţie foarte bună, cred că Galaţiul e printre cele mai în formă echipe în acest moment. Am controlat jocul în mare parte, am avut multe ocazii, am câştigat pe merit. Puteam să o facem şi mai lejer, pe final puteam să luăm şi gol după acea greşeală în apărare, însă, una peste alta, a ieşit foarte bine. Era important să avem trei puncte după acest meci, pentru că jucăm la Dinamo, iar acolo contează foarte mult cu ce moral mergem. Sper să fie bine. Sunt fericit, e o victorie importantă, pentru că am întâlnit o grupare foarte bună. Oţelul e o echipă care cât de cât a reuşit să facă faţă, nu ca altele care au jucat la Craiova.”

Vrea arbitri străini

După ce a terminat cu gălăţenii, Mititelu a vorbit şi despre disputa din Ştefan cel Mare, anunţând că doreşte o brigadă de cavaleri ai fluierului din străinătate.
“Sperăm să avem parte de un meci corect din partea arbitrilor. Vreau să fac o cerere la CCA şi la preşedintele FRF pentru a primi o brigadă străină, deoarece vreau să jucăm 11 la 11, nu mai vreau să joc ca la ultima partidă. Nu vreau să mai fie erori de arbitraj, aşa cum au fost în ultimii ani cu Dinamo, şi de aceea nu văd de ce s-ar opune unei brigăzi străine. E normal să cerem, pentru că dorim să avem şanse egale”, a declarat patronul Ştiinţei. Mititelu a afirmat că se aşteaptă ca Universitatea să facă o partidă bună în “Groapă”: “E greu să promit că nu pierdem împotriva «câinilor», dar am promis că niciodată nu o să ne facem de râs cu Dinamo. Cred că vom face un meci mare în Bucureşti şi vom demonstra că nu este doar ceva de moment ceea ce se întâmplă acum, avem o echipă bună.”
Baird: «Joc cu Dinamo»

Lovit în minutul şapte al întâlnirii cu Oţelul, australianul a fost transportat la spital. La finalul partidei, Michael Baird a vorbit despre accidentarea sa: “Nu este nimic grav. Nu este fractură, ci doar o contuzie. Mi s-au recomandat cinci zile de repaus, dar joc la Dinamo. Vreau să ajut echipa la o primă victorie mare.” (M. M.)
Mircea Bornescu: «La Dinamo mergem să câştigăm, aşa cum o facem mereu»

Portarul alb-albaştrilor a apreciat şi el succesul cu Oţelul drept unul foarte important. “Un meci foarte greu, în care am obţinut trei puncte foarte greu. Îmi pare rău că partida nu a fost televizată, ca suporterii noştri să vadă un aşa joc frumos. Este o victorie mare, iar victoriile mari aduc sacrificii, acum s-a accidentat Baird. La Dinamo vom merge ca la orice meci, cu gândul să câştigăm. Putem obţine victoria, suntem mai puternici, mai bine organizaţi, aşa că tratăm orice adversar cu aceeaşi monedă”, a declarat Mircea Bornescu. (M. M.)
Napoli: «Mă aşteptam să nu avem multe ocazii»

După meci, antrenorul Universităţii s-a declarat mulţumit de victorie, afirmând că a anticipat faptul că echipa nu-şi va crea prea multe oportunităţi de a înscrie în faţa unei formaţii redutabile: “Am avut o repriză secundă mai bună decât prima. Sunt bucuros pentru primul gol al lui Găman în Liga I şi pentru că am speculat una dintre ocaziile pe care le-am avut, chiar dacă acestea au fost mai puţine decât de obicei, deoarece am întâlnit o echipă solidă, bine organizată.” Napoli a ţinut să aprecieze şi aportul fanilor, care i-au scandat numele atât la început, cât şi la final: “S-a văzut cât de important este publicul pentru noi, cu adevărat al doisprezecelea jucător. Le mulţumim suporterilor şi îi aşteptăm tot în număr la fel de mare.”
Nemulţumirile tehnicianului italian au fost legate de accidentarea lui Baird şi prestaţia modestă a lui Dina: “A fost un ghinion să-l pierdem de la start pe Baird. Sperăm să îl recuperăm până la meciul cu Dinamo, este un jucător important pentru noi. Nu m-a mulţumit Dina, am preferat pe final un fotbalist mai dinamic, Firţulescu. Dina nu a reuşit să câştige nici duelurile aeriene, nici să controleze mingile primite pe jos. A avut o prestaţie nereuşită.” (C. S.)
Grigoraş: «I-am anihilat pe Costea şi Gângioveanu»

La conferinţa de presă, antrenorul Petre Grigoraş a apărut dezamăgit de faptul că echipa sa nu a plecat măcar cu un punct din Bănie, una dintre cauzele găsite de el fiind oboseala acumulată vineri, pe drumul Galaţi - Craiova, de jucătorii lui. “A fost un meci bun din partea ambelor părţi. Ne aşteptam la o presiune din partea Craiovei, atât a echipei, cât şi a suporterilor, dar ne-am blocat bine, ne-am împărţit perioadele de dominare şi am avut şi noi ocazii bune. Acesta este fotbalul, Craiova a meritat victoria. Îmi felicit jucătorii, au resimţit drumul de opt ore din ziua dinaintea partidei, iar vina este a mea şi mi-o asum”, a declarat tehnicianul. Principalul Oţelului a dezvăluit că şi-a luat măsuri speciale pentru anumiţi fotbalişti ai Ştiinţei: “Craiova şi-a creat puţine ocazii faţă de obicei, pentru că am reuşit să anihilăm mai bine piesele lor de rezistenţă, Costea şi Gângioveanu, jucători cu personalitate, extrem de tehnici.” Grigoraş a ţinut să răspundă şi primirii de care a avut parte din partea spectatorilor olteni: “A fost o surpriză plăcută pentru mine să fiu aplaudat la Craiova, de un public entuziast şi cunoscător al fotbalului. Nu multor antrenori li se întâmplă acest lucru aici şi sunt cu atât mai măgulit. Le mulţumesc suporterilor olteni!” (C. S.)

*

AL PATRULEA SUCCES AL SATELITULUI
de Mario MORCOV

Primãvara s-a impus în meciul de la Calafat, dar echipa nu aratã încã adevãratele posibilitãţi
Puştii mici ai Universităţii au evoluat sâmbătă la Calafat, în ceea ce se doreşte unul dintre primele meciuri ale campionatului nostru judeţean.

Normal, un meci fără menajamente, în care elevii lui Ştefan Crişan au reuşit o victorie ce le dă dreptul să se creadă cea mai bună formaţie din serie. Cu Neacşu, Necşulescu, Ologu şi alţi jucători care au cochetat cu echipa mare a Universităţii sau la nivelul Ligii a II-a, la FC Caracal, cu un Mirescu care, prin prestaţii, bate de zor la uşa lui Nicolo Napoli, Ştiinţa mică s-a impus, nu fără emoţii, deşi diferenţa pare una confortabilă.

O primă repriză anostă

După o primă repriză în care cu greu poţi alege câteva faze de fotbal, în afara reuşitei din minutul 43 a lui Mirescu, Primăvara a revenit de la cabine cu o altă faţă şi a câştigat pin golul aceluiaşi Mirescu, în minutul 48, şi al lui Necşulescu, 86. Gazdele au redus din handicap la scorul de 0-2, prin Ioncică, dar tardiv. Aşadar, un nou succes al satelitului, care arată din ce în ce mai bine, dar se observă că timpul scurt de pregătire avut la dispoziţie de Crişan înainte de debutul campionatului nu a fost suficient. Asta pentru ceea ce se doreşte de la Primăvara. În afară de punctele puse în joc, de remarcat e că apar soluţii pentru prima formaţie. De moment, ar fi de evidenţiat Necşulescu, dar de departe cel mai merituos jucător este Mirescu. Şi o surpriză: Flori.
Dunărea Calafat - Primăvara Craiova 1-3
Au marcat: Ioncică (’74) / Mirescu (’43, ’48), Necşulescu (’86)

Dunărea Calafat: Bucăţa - Uşurelu, Riza (’30 Popa), Belcineanu, O. Corneanu (’73 Ioncică) - E. Corneanu, Iancu, Popa, Plisleagă (’81 Diban) - Colţatu, Trăistaru
Antrenor: C. Oncică

Primăvara: Neagoe - Ciutureanu, I. Popescu (’34 Flori), Nicolae, Neacşu - Ştoiu, Necşulescu, Ologu, Buleică (’80 Stancu) - Giurcă, Mirescu.
Antrenor: Ştefan Crişan

Arbitri: Sebastian Colţescu - Cătălin Cotora, Marin Stăncescu Observator: Sorin Pătraşcu
Cartonaşe galbene: Iancu, Plisleagă / Nicolae, Ologu, Neacşu
Cartonaş roşu: Colţatu
LIGA A IV-A DOLJ
Etapa a IV-a
Dunărea Calafat - Primăvara Craiova 1-3
“GP” Craiova - Recolta Ostroveni 3-2
Progresul Segarcea - Dunărea Bechet 1-0
Dunărea Gighera - Tractorul Cetate 5-0
CS Apa Craiova - Desnăţuiul Giurgiţa 1-3
UT Dăbuleni - CS Işalniţa 0-5
Victoria Pleniţa - FC Leamna 5-4
Miercuri, ora 18
Viitorul Cârcea - Vânătorul Desa
10 septembrie
CS Sopot - Avântul Bârca

CLASAMENT
1. Primăvara 4 4 0 0 24-3 12
2. CS Işalniţa 4 3 1 0 11-3 10
3. Desa 3 3 0 0 9-3 9
4. Recolta 4 3 0 1 7-3 9
5. “GP” 4 2 1 1 7-4 7
6. Bârca 3 2 1 0 6-0 7
7. Giurgiţa 4 2 0 2 6-6 6
8. Dunărea Bechet 4 2 0 2 4-4 6
9.Calafat 4 2 0 2 5-7 6
10. Pleniţa 4 2 0 2 11-15 6
11. CS Apa 4 1 1 2 7-6 4
12. Cârcea 3 1 0 2 5-5 3
13. CS Sopot 3 1 0 2 6-9 3
14. Gighera 4 1 0 3 6-14 3
15. Cetate 4 1 0 3 2-11 3
16. Segarcea 4 1 0 3 2-11 3
17. Leamna 4 0 1 3 8-14 1
18. Dăbuleni 4 0 1 3 4-12 1

Etapa viitoare, 30 august
Primăvara Craiova - CS Apa Craiova
“GP” Craiova - Vânătorul Cârcea
Recolta Ostroveni - Progresul Segarcea
Dunărea Bechet - Dunărea Gighera
Tractorul Cetate - CS Sopot
Avântul Bârca - Dunărea Calafat
Desnăţuiul Giurgiţa - UT Dăbuleni

*
PRO SPORT
*

Ionescu: "Nu am trădat Craiova"

Cum şi-a rezolvat problemele contractuale cu Universitatea Craiova şi a aflat că va semna cu Steaua, Andrei Ionescu a vorbit cu ProSport sâmbătă noaptea, mijlocaşul explicând de ce a ales să evolueze la o rivală a Ştiinţei.

Andrei, spuneai că, decât să joci în Bucureşti, mai bine te laşi de fotbal...
Nu am zis niciodată că nu accept să evoluez în Bucureşti! Eu m-am referit mai mult la Dinamo când am spus că nu vreau să părăsesc Universitatea pentru o echipă din Capitală, dar ştiţi cu toţii că eu la Craiova nu aveam voie decât să mă antrenez cu „satelitul“ din Liga a IV-a.

L-ai trădat pe Adrian Mititelu?
Dacă dânsul aşa spune, eu ce pot să fac. Ştiu că m-a ajutat mult în viaţă şi aş fi lipsit de respect să-i răspund. Aş fi fost nebun să afirm acum că nu vreau la Steaua. Cred că oricine îşi doreşte să ajungă la un club puternic. Nu sunt trădător.

Nu ţi-e teamă de reacţia suporterilor olteni?
Fanii olteni trebuie să înţeleagă că la Craiova eu nu mai jucam. Îmi doresc să joc, nu să alerg prin parcuri.

Ce te faci dacă fanii din Ghencea nu te vor accepta?
Nu cred că suporterii Stelei mă vor contesta. Eu am fost jucătorul Craiovei, acum sunt aici şi sper să le câştig încrederea cu evoluţii cât mai bune.

Crezi că vei reuşi la Steaua?
În acest moment nu-mi doresc decât să-mi fac treaba şi să-mi câştig un loc în echipă, pentru că am pierdut mult în ultimul timp şi vreau să confirm încrederea pe care mi-a acordat-o domnul Becali.

*

Alb-albastru pentru totdeauna!

suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1610
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

Re: Mai tari ca Otelul

Mesaj de suporteru » 25 Aug 2008, 08:36

EVENIMENTUL ZILEI
*

Mititelu vrea arbitri străini cu Dinamo

Universitatea Craiova a învins sâmbătă Oţelul Galaţi cu 1-0 şi îşi continuă traseul foarte bun în actualul sezon al Ligii I la fotbal.

Succesul oltenilor a venit în urma unei reuşite a tânărului Valerică Găman, fundaşul Craiovei aflându-se la primul gol în tricoul formaţiei din Bănie.

În ciuda căldurii năucitoare, cele două formaţii i-au încântat pe cei 7.000 de olteni care s-au înghesuit în tribunele stadionului „Extensiv“ la primul meci cu public pe teren propriu în actualul sezon al elevilor lui Nicolo Napoli (precedentele jocuri s-au disputat cu porţile închise).

Debutanţi în naţionala României la mijlocul săptămânii trecute, în „amicalul“ cu Letonia, de la Urziceni, olteanul Florin Costea şi gălăţeanul Gabi Paraschiv au fost vedetele reuniunii.

Grigoraş: „Nu sunt supărat“

Succesul în faţa gălăţenilor i-a costat scump pe olteni. Atacantul Michael Baird s-a accidentat serios la umărul stâng în minutul 9, după o ciocnire cu portarul bulgar Kolev. Australianul a fost dus imediat la spital, de unde s-a întors spre finalul meciului. Medicii sunt însă optimişti şi spun că Baird va reveni în câteva zile la antrenamente.

Înfrângerea de la Craiova a fost prima pentru gălăţeni în actuala stagiune. „Trebuia să vină într-o zi şi primul eşec. Îmi pare rău, dar nu sunt supărat. Băieţii au jucat bine, dar ne-a lipsit norocul“, a spus Petre Grigoraş, tehnicianul siderurgiştilor.

„Am învins cea mai bună echipă întâlnită până acum. Tocmai de aceea victoria este una foarte importantă“, a spus, la final, Ilie Balaci, managerul general al grupării din Bănie.

Adrian Mititelu, patronul echipei Universitatea, era şi el la fel de bucuros. „Mi-a fost teamă de Oţelul. Acum ne pregătim pentru meciul cu Dinamo, de sâmbătă. Vrem arbitri străini în Ştefan cel Mare“, a ţipat Mititelu.

*
JURNALUL NATIONAL
*

“U” Craiova – Oţelul 1-0:Al treilea succes pe teren propriu!

Elevii lui Nicolo Napoli au administrat gălăţenilor prima înfrîngere din acest campionat, golul lui Găman ducîndu-i pe “alb-albaştri” pe locul patru după primele cinci etape.

Craiova merge ceas! Cea de-a treia partidă disputată pe teren propriu de olteni a reprezentat o nouă victorie, Universitatea ajungînd după succesul cu Oţelul pe locul patru în clasament.


TARI. Deşi oaspeţii veneau neînvinşi în Bănie, trupa lui Petre Griogoraş s-a văzut nevoită să recunoască superioritatea gazdelor, care au avut şi o bară prin Florin Costea. Pînă la urmă, scorul a fost doar 1-0, graţie golului marcat cu capul de Valerică Găman, un fundaş de numai 19 ani. “Ştiam că Universitatea este o echipă puternică. Poate că şi drumul pînă la Craiova, care a durat mai bine de şapte ore, şi-a pus amprenta. Am anihilat bine cei doi jucători valoroşi ai Craiovei, Costea şi Gîngioveanu, însă am primit gol din fază fixă, de la un fundaş de 19 ani”, a declarat tehnicianul oaspeţilor, Petre Grigoraş.


BUCURIE. La rîndul său, antrenorul oltenilor, italianul Nicolo Napoli, şi-a lăudat elevii: “Am meritat această victorie, care este foarte importantă pentru moralul nostru. Mă bucur pentru golul reuşit de Valerică Găman şi îi felicit pe toţi jucătorii, mai ales că s-a jucat pe o temperatură insuportabilă. Reîntîlnirea cu publicul s-a văzut, suporterii ne-au împins de la spate”. În altă ordine de idei, Universitatea Craiova a decis să-l vîndă la Steaua pe “proscrisul” Andrei Ionescu în schimbul a 500.000 de euro, jucătorul urmînd să fie deţinut în coproprietate de cele două cluburi.

*

Alb-albastru pentru totdeauna!

Vraciul
fanatic
fanatic
Mesaje: 1199
Membru din: 28 Noi 2005, 18:18

Re: Mai tari ca Otelul

Mesaj de Vraciul » 25 Aug 2008, 13:11

Apropo.Mirescu e atacant????Sau mijlocas??Cei care i-ati mai vazut pe astia mici la treaba,care jucator credeti ca ar putea sa faca pasul la echipa mare???
Scoala Nelule din morti//Si-arata-le fotbal la toti//Pe-o arena candva plina//Ce astazi este o ruina.//In trecut v-aveam pe voi//Astazi avem ochii goi.//Ne-ai invatat sa visam frumos//Acum....clasamentul e-ntors.Multumim Nelule c-ai fost//Si ca ne-ai facut un rost//Si ne-ai lasat un nume mare U Craiova,.....dar ce e azi ....NE DOARE!!!

Avatar utilizator
DarkComy
fanatic
fanatic
Mesaje: 8298
Membru din: 27 Mai 2006, 21:39

Re: Mai tari ca Otelul

Mesaj de DarkComy » 25 Aug 2008, 14:21

Parca de Necsulescu era vorba sa il aduca napoli la prima echipa? I-ati vazut careva in actiune?
When injustice becomes law, resistance becomes duty.

Scrie răspuns