Aştept ca Ştiinţa să ia campionatul!

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
Avatar utilizator
AdrianR
fanatic
fanatic
Mesaje: 5093
Membru din: 24 Mar 2004, 17:10

Aştept ca Ştiinţa să ia campionatul!

Mesaj de AdrianR » 28 Ian 2009, 08:35

Gazeta de Sud (gds.ro)

Mircea Sandu: Aştept ca Ştiinţa să ia campionatul!
Ion JIANU
Preşedintele FRF, care a fost, ca fotbalist, la un pas de un transfer la Ştiinţa, dar cu o zi înainte de admiterea la Universitatea din Craiova a fugit la Sportul, ar vrea ca oltenii să ia „aurul“ campionatului.

- Este adevărat că aţi vrut, ca fotbalist, să jucaţi sub culorile alb-albastre ale Universităţii Craiova?
- Este adevărat, asta s-a întâmplat în 1971. Am fost în Craiova, urma să semnez cu Universitatea, dar, din păcate, nu s-a „legat“. Am fost la un pas de a semna...
- Aţi fi fost coleg cu Nelu Oblemenco, la „campioana unei mari iubiri“.
- Asta mi-am şi dorit. La Craiova era deja o formaţie cu nume cunoscute în fotbal. E suficient să amintesc pe Nelu Oblemenco, Petre Deselnicu, Dumnezeu să-i odihnească în pace! Mitică Marcu şi ceilalţi fotbalişti care au adus în Bănie primul titlu naţional în acei ani, în 1974. Am semnat însă cu Sportul Studenţesc, dar asta este deja istorie.
- Care este părerea dumneavoastră despre actuala echipă a oltenilor?
- Nu fac nici o declaraţie, nu-mi dau cu părerea. Aştept ca Universitatea Craiova să câştige campionatul!
Nu ne ocupăm la FRF de „vânători“!
- Cum comentaţi declaraţiile finanţatorului Adrian Mititelu că el şi Universitatea ar fi vânaţi de FRF...
- Domn’e, încetaţi cu asemenea aberaţii! Universitatea este pe locul şase, cum să fie Mititelu vânat?! Repet, terminaţi cu chestiile astea aiurea! Noi nu ne ocupăm de „vânători“!
- Credeţi că returul acestui campionat al Ligii I va începe tot cu 18 echipe sau criza va face victime?
- Probabil că va începe cu cele 18 echipe, dar nu ştiu ce se va întâmpla la sfârşitul lunii martie.
- Adică?
- Pe 31 martie 2008 se va încheia procedura de licenţiere pentru sezonul viitor, 2009/2010. Şi atunci vom vedea.
- Unii spun că participarea României cu şapte echipe în cupele europene, ediţia 2008/2009, ar fi dezavantajat ţara noastră în sensul scăderii coeficientului UEFA. Care este părerea dumneavoastră?
- Aşa este, iar asta o spun de trei ani. Dacă nu facem puncte, mai bine să participăm cu trei echipe, dar care să obţină şi puncte.

Cum a fugit Naşu’ de Craiova
Ion JIANU
Preşedintele de onoare al Ştiinţei, Corneliu Stroe, a oferit unele amănunte despre tentativa Universităţii Craiova de a-l legitima pe actualul preşedinte al FRF la clubul alb-albastru: „Pe când Mircea Sandu era junior la Şcoala Sportivă nr. 2 din Bucureşti, Ion Constantinescu («Hamlet») l-a remarcat, apoi, pe când Sandu era la Progresul, în Divizia A, 1970/1971, l-a convins să vină la Craiova. Era vara lui 1971 şi urma ca Mircea Sandu să susţină examen de admitere la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Bănie şi, după reuşită, să se transfere la echipa de fotbal, conform regulamentului de atunci. El a venit cu vreo trei zile înainte de admitere, l-am cazat într-o cameră la unul dintre căminele de la Agronomie, dar, cu o zi înainte de examen, a fugit! L-am căutat, împreună cu Ion Constantinescu, prin gara Craiovei, dar Mircea Sandu deja plecase la Bucureşti. L-a racolat Sportul Studenţesc şi el a optat pentru a juca în Regie, deşi echipa era pe atunci în Divizia B“.
În primul sezon jucat de Mircea Sandu la Sportul, actualul preşedinte al FRF a marcat 15 goluri în cele 28 de meciuri jucate, iar la sfârşitul campionatului echipa lui Nicu Ceauşescu a promovat în Divizia A. Mircea Sandu a evoluat pentru Sportul până în 1986.

Remiză cu polonezii
Marian APIPIE
Universitatea Craiova a încheiat la egalitate, 1-1, amicalul disputat ieri cu Arka Gdynia, echipă aflată pe locul şapte în prima ligă din Polonia.
După ce s-au încălzit cu amatorii de la Siegen, pe care i-au învins cu 2-0, alb-albaştrii lui Nicolo Napoli au dat piept ieri, în cantonamentul din Antalya, cu un adversar mai puternic, Arka Gdynia, a şaptea echipă a Poloniei. Meciul s-a încheiat nedecis, 1-1, Ştiinţa egalând prin Prepeliţă (‘57), după ce Arka deschisese scorul prin Karwan (‘32).
Leşii veneau după o victorie, 3-2 cu Arsenal Kiev, şi i-au luat tare pe olteni, primul care a făcut cunoştinţă cu jocul dur al adversarilor fiind Dănănae, care a avut nevoie de îngrijiri medicale pentru a reveni pe teren (‘14). Dorel Stoica a avut prima şansă de gol a partidei, dar şutul său din lovitură liberă a ocolit cu puţin spaţiul porţii poloneze (‘18). După ce Tănasă nu a putut trimite mingea în plasă din câţiva metri (‘22), Gdynia a marcat prin Karwan, care l-a învins pe Bornescu cu o lovitură de cap. Goalkeeperul craiovean a fost schimbat apoi de Napoli, iar până la pauză nu s-a mai consemnat decât ratarea lui Mihai Costea, care a tras în portarul Witkowski, din poziţie de unu la unu cu acesta.
La reluare, juveţii au fost mai insistenţi, iar după ce au acuzat neacordarea unui penalti la un fault asupra lui Prepeliţă, mijlocaşul Universităţii s-a supărat şi a egalat cu un şut din afara careului (’57). Peste patru minute, Dina a nimerit bara laterală, imediat venind şi ratarea lui Crăciun, care a trimis pe lângă poartă din careul mic. Polonezii au replicat prin Anderson Silva, dar fără rezultat, partida încheindu-se cu şuturile lui Dina şi Şoavă, parate de portarul polonezilor.

Florin Costea, menajat
Nicolo Napoli a început meciul cu următoarea formulă: Bornescu (’33, S. Lung Jr.) - Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose - Prepeliţă, Dilevski, Şoavă - Gîngioveanu, M. Costea, Tănasă. În repriza secundă, echipa a arătat astfel: S. Lung Jr. (’60, Merlier) - Bărboianu, R. Barbu, D. Stoica, Rose - Prepeliţă, Dilevski (’70, I. Popescu), Şoavă, Gîngioveanu (’70, Ologu) - Dina, M. Costea (’60, Crăciun).
Tehnicianul italian l-a menajat pe Florin Costea, care a acuzat o stare de oboseală, în timp ce Mitchell şi Gogoşoiu, cu probleme medicale, nu au apucat încă să joace la Ştiinţa. În aceeaşi situaţie se află şi Baird, însă australianul se pregăteşte separat, el fiind în recuperare după operaţia la genunchi suferită anul trecut.

Antrenament şi în dimineaţa jocului
Ca de obicei, în dimineaţa meciului cu polonezii, jucătorii Ştiinţei nu au scăpat de programul de alergări în rampă pregătit de Nicolo Napoli şi supravegheat de preparatorii fizici. Asta, după ce cu o zi înainte alb-albaştrii se relaxaseră la cumpărături, în singura lor după-amiază liberă. Însoţiţi de secundul Jerry Gane, Stoica, Bornescu, Costea şi ceilalţi au vizitat magazinele cu articole sportive din Antalya, fiecare căutând să se aleagă cu o amintire din acest cantonament. Spre exemplu, Mihai Dina şi-a cumpărat o pereche de ghete alb-albastre cu care, spune el, speră să dea cât mai multe goluri în retur.
Oltenii vor mai disputa în Antalya un singur joc de verificare, mâine, cu Sturm Graz, echipă aflată pe locul trei în prima ligă din Austria, după care se vor întoarce acasă. Rămas pe dinafară pentru că nu a obţinut viza de Turcia, Julius Wobay ar putea primi în sfârşit o veste bună de la Ambasadă, însă prea târziu pentru ca leonezul să se mai alăture colegilor. El ar putea ateriza de urgenţă în Antalya, însă este greu de crezut că Napoli va solicita acest lucru, având în vedere că delegaţia Universităţii va reveni vineri în ţară. Mijlocaşul african va avea ocazia să se integreze în echipă la următorul cantonament, cel din Italia, la care va participa şi camerunezul Jeremie Njock.

Universitatea şi-a aflat adversarele din Italia
Marian APIPIE
Amicalul de mâine cu Sturm Graz va pune capăt stagiului de pregătire din Antalya, Ştiinţa urmând să revină vineri în ţară, iar apoi să plece în Italia, pentru al doilea cantonament, programat în perioada 2-12 februarie. Elevii lui Nicolo Napoli îşi vor stabili cartierul general la Coverciano, aici urmând să dispute alte trei partide de verificare. Până acum se ştia doar un singur adversar, FC Midtjylland, ocupanta locului patru din prima ligă daneză, iar ieri s-au stabilit şi celelalte două partenere de întrecere. Universitatea va începe pregătirile cu Pisa (locul şase în Serie B), echipă pe care o va întâlni pe 4 februarie, le va continua cu Servette Geneva (locul doi în liga secundă elveţiană), meci programat pe 6 februarie, urmând să încheie stagiul în compania nordicilor, pe 12 februarie. La întoarcere, oltenii mai au programat un amical cu FC Timişoara, în Banat, pe 20 februarie, cu o săptămână înainte de reluarea campionatului, dar se mai încearcă perfectarea şi a unui joc la Craiova, imediat după venirea din Italia, Jiul Petroşani şi CSM Vâlcea fiind echipele care au anunţat că sunt disponibile pentru a ţine companie alb-albaştrilor.


Editie Speciala de Oltenia (editie.ro)

Au mai rămas trei zile
Enrico Luigi Busolin vine în Bănie pentru a-l pregăti pe Wobay
Astazi preparatorul fizic italian al Universităţii, Enrico Luigi Busolin, va lua calea României.
Acesta va veni în Craiova şi îl va lua în primire pe leonezul Julius Wobay, care se pregăteşte de la plecarea echipei în Antalya cu formaţia satelit a Ştiinţei, Primăvara.
“M-am consultat cu Nicolo Napoli şi am decis să merg în Craiova pentru a mă ocupa de pregătirea lui Wobay.”
În altă ordine de idei, tehnicianul italian al grupării alb-albastre a stabilit programul echipei pentru zilele care urmează.
Astfel, Stoica şi compania au programate azi două antrenamente, iar joi alb-albaştrii vor efectua un antrenament dimineaţa, urmând ca după-amiaza să dispute ultimul amical din acest cantonament, cu Sturm Graz. Vineri, delegaţia Universităţii va pleca spre România.

Universitatea Craiova - Arka Gdynia 1 - 1
Prepeliţă le-a zburat mingea în poartă polonezilor
Ştiinţa a avut marţi în faţă un adversar care a fost preocupat mai degrabă să aibă posesia balonului, acţiunile verticale spre poarta craiovenilor lipsind cu desăvârşire.
După un sfert de oră de tatonare, Universitatea a pus stăpânire pe joc, iar traseele exersate de Napoli la antrenamente au putut fi văzute şi în evoluţia alb-albaştrilor. M. Costea şi Stoica au ameninţat în primele 20 de minute poarta apărată de Witkowski. Cea mai mare oportunitate de a înscrie l-a avut în prim-plan pe Tănasă. Ex-piteşteanul nu şi-a găsit paşii şi a ratat incredibil din doi metri. Contrar cursului jocului, polonezii au reuşit să deschidă scorul dintr-o fază fixă. Nici nu a apucat bine să se aşeze în poartă, şi Lung a fost nevoit să scoată balonul din plasă.
Defensiva Universităţii a tratat cu superficialitate o lovitură liberă, iar Karwan a marcat cu o lovitură de cap. Centralul Bulent a refuzat oltenilor un penalti clar la Prepeliţă, acelaşi arbitru fiind protagonistul unei alte faze hilare.
Prepe a fost faultat clar la mijlocul terenului, iar turcul i-a arătat cartonaş galben fotbalistului oltean! În partea a doua, Napoli a efectuat mai multe schimbări, a modificat şi registrul tactic, iar alb-albaştrii şi-au masat adversarul în jumătatea proprie. Egalarea a venit în minutul 57, atunci când Prepeliţă l-a învins cu un şut din afara careului pe nou-intratul Bledlenski. Pe benzi, Gângioveanu şi Prepeliţă au aruncat multe baloane în careu, dar neşansa a făcut ca Ştiinţa să nu mai poată înscrie până la final.
Dina, în două rânduri, Crăciun şi Şoavă puteau aduce golul victoriei. Una peste alta, a fost un antrenament reuşit, ţinând seama de faptul că polonezii nu au practicat un joc dur. Doar Dănănae a făcut cunoştinţă cu crampoanele adversarilor în prima repriză.

Ultimul test din Turcia
Universitatea - Sturm Graz, joi, ora 17
Universitatea Craiova va disputa, joi, ultimul amical pe tărâm turcesc.
Elevii lui Nicolo Napoli vor întâlni, într-un meci revanşă, de la ora 17, formaţia Sturm Graz. Cele două echipe s-au întâlnit anul trecut în primul meci amical al Universităţii în cantonamentul din Antalya.
Partida s-a încheiat cu victoria austriecilor, scor 2-1. Unicul gol al grupării alb-albastre a fost înscris de Florin Costea, după o centrare a lui Tănasă.


Pro Sport (prosport.ro)

"Şefii provinciei" vor să înfiinţeze o asociaţie patronală
Adrian Mititelu pune bazele coaliţiei ANTI-BUCUREŞTI!
Imagine
Ideea a apărut în decembrie, iar iniţiatorul a fost Adrian Mititelu, patronul Universităţii Craiova, conducător care ridică tot mai mult vocea în fotbalul românesc.
Nemulţumirile lui au coincis şi cu ale altor preşedinţi de club, astfel că proiectul a luat contur. Ce se vrea de fapt? Înfiinţarea unei asociaţii patronale a echipelor de provincie, minus CFR, Unirea Urziceni şi Gloria Bistriţa, despre care se spune că nu s-au aliat ideii. „Nu vrem o revoluţie în fotbal şi nici să tulburăm apele. Acum căutăm un cadru legal pentru a constitui asociaţia. Pur şi simplu dorim ca provincia să fie reprezentată corespunzător şi să aibă un cuvânt important de spus atât la Ligă, cât şi la FRF. Este nevoie de o structură patronală şi mi-aş dori să ni se alăture măcar zece echipe, ca să reprezentăm majoritatea”, a declarat şeful de la Pandurii, Marin Condescu. Adrian Mititelu merge chiar mai departe şi vede inclusiv o schimbare la vârf la viitoarele alegeri de la federaţie. „Cineva din provincie ar trebui să conducă fotbalul românesc. E nevoie de o schimbare, şi în funcţie să vină un om rupt de cercurile de influenţă existente. Am vorbit cu patronii echipelor şi am ajuns la concluzia că noi, echipele din restul ţării, trebuie să ne aliem şi să ne protejăm interesele”, a fost de părere Mititelu. Adrian Porumboiu susţine şi el ideea. „Chestia cu patronatul este o propunere foarte bună. Nu vrem să dezbinăm campionatul, însă e nevoie de un front comun pentru a se juca de la egal la egal pe teren. Personal, mi-aş dori să supunem la vot de faţă cu toate reprezentantele Ligii I această idee în următoarea Adunare Generală”, a punctat finanţatorul Vasluiului. Braşovul şi Oţelul s-au arătat şi ele interesate, la fel şi celelalte formaţii din Liga I.

Arbitraje corecte şi plafon salarial
Prima nemulţumire a provinciei este legată de arbitrajele de care au parte granzii din Bucureşti dar şi CFR Cluj. Apoi, în discuţie s-a luat şi stabilirea unui plafon salarial pentru cele două ligi. „Cluburile din Bucureşti au aruncat contractele în aer prin sumele pe care le-au oferit jucătorilor. Nu putem ţine pasul cu ele şi de aceea vrem să stabilim nişte limite”, a mai spus Condescu.
Preşedintele USMO va avea o poziţie foarte importantă în noua structură, deoarece controlează, prin funcţia pe care o are, cluburi şi din Liga a doua şi din Liga a treia, iar pe viitor se vrea şi cooptarea acestora în această asociaţie patronală. De fapt, o discuţie de principiu a avut loc şi cu şefii celor mai puternice echipe din ligile inferioare, cu excepţia Ceahlăului toate părând interesate.
"Nu mai comentez nimic, pentru că de câte ori spun ceva la ziare, de atâtea ori iese scandal. Aştept concret această propunere a cluburilor" - Mircea Sandu, preşedinte FRF
"Liga apără interesele tuturor cluburilor. Nu ştiu ce asociaţie vor ei să facă, dar în structura Ligii este imposibil. Şi nici la FRF nu cred că au cum" - Dumitru Dragomir, preşedinte LPF
"Nu putem trăi conduşi de 3-4 indivizi care controlează campionatul. Adrian Porumboiu are calităţile necesare să conducă fotbalul românesc!" - Adrian Mititelu, finanţator Craiova
"Ştiu că unele echipe vor refuza să ni se alăture pentru că au interesele lor, dar, când eşti slugă, rişti ca stăpânii să-şi schimbe favoriţii. Noi vrem să facem totul legal!" - Marin Condescu, preşedinte Pandurii Tg.-Jiu
"Nu mi-aş dori să fiu preşedintele FRF, dar mai e până la alegeri. Mircea Sandu este un personaj cu foarte mare influenţă. Şi pe Băsescu îl dai jos mai uşor decât pe el!" - Adrian Porumboiu, finanţator Vaslui
"Mi se pare obligatoriu ca ideea să se pună în practică. Am vorbit şi eu cu preşedinţii cluburilor provinciale şi cred că patronatul va echilibra scena fotbalistică!" - Marian Iancu, finanţator Poli Timişoara

Imagine
Allez les bleus!
"Întâi te vor înjura. Pe urmă vor râde de tine. Apoi, te vor declara nebun. După aceea vor încerca să te compromită. Într-un târziu, vor face tot posibilul să te lichideze. Dacă scapi cu viaţă din toate acestea, vei fi un om mare." - Mahatma Gandhi

Scrie răspuns