Craiova, dincolo de pod

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
JustME

Craiova, dincolo de pod

Mesaj de JustME » 19 Oct 2016, 16:49

Craiova, dincolo de pod
Publicul Astrei și al Pandurilor (50 plus 30, nu contează, adunarea e comutativă) ar fi încăput, un pic înghesuit, în vreo 15 mașini din sutele care au făcut pod luni noaptea între Severin și Craiova. Era trecut de miezul nopții, iar pe serpentinele de la Balota șarpele stopurilor roșii claxona, coborând spre Strehaia, trecând apoi Jiul spre Filiași.

La Beharca mașinile suporterilor s-au pus de-a curmezișul celor patru benzi, cerând autocarului echipei să oprească pentru poze și autografe. Gigi Mulțescu și-a dat seama că ar fi o nebunie. Antrenorul superofensiv din iarbă a jucat defensiv în parcare, le-a explicat fanilor ce și cum, iar în câteva minute drumul s-a eliberat. Șarpele roșu al stopurilor s-a risipit, spre unu noaptea, prin tainițele non-stop ale Craiovei, în încheierea uneia dintre cele mai frumoase nopți oltenești de la Bordeaux și Kaiserslautern încoace.

A doua zi dimineață, marți, oamenii au smuls de pe tarabe Gazeta Sporturilor, dar și localele Gazeta de Sud sau Cuvântul Libertății. Pe Unirii, oltenii citeau ziare, legumeau cronici, ca în arhaicele vremuri ale Maximei. Oameni cu părul alb, dar și adolescenți, discutau în grupuri despre meci, despre bolta involuntară a lui Ivan sau despre stângul lui Briceag. Iar cuvântul care era cel mai des rostit era TITLUL.

Declarația ondulatorie, cumva echivocă, a lui Gigi Mulțescu fusese dublată de vorbele precise, țintite, cu subiect și predicat ale lui Marcel Popescu. „Nu mergem la școală ca să ieșim pe locul trei”. Întâmplător sau nu, sexagenarul de azi Marcel Popescu e una și aceeași persoană cu tânărul și impetuosul președinte al ultimului event, de acum un sfert de veac.

Dincolo de podul de stopuri roșii întins pe o sută de kilometri, de la Statuia lui Mihai Viteazu și până la malul Dunării, la Severin, Craiova visează frumos și scoate din ea însăși, din adâncul trupului ei, dreptul de a visa prin fotbal. E un sentiment foarte ciudat. E, așa cum spunea Ioan Chirilă, ca și cum ai găsi într-un scrin rochia dantelată a bunicii.


sursa: blogul lui Alin Buzarin
http://blogsport.gsp.ro/buzarin/2016/10 ... lo-de-pod/

[align=center]Un Briceag împlântat în plasa „câinilor”[/align]

Universitatea Craiova – Dinamo Bucureşti 2-1

Au marcat: Ivan 55, Briceag 70 / Hanca 62

Stadion: „Municipal”, Severin, spectatori: 10.000


Universitatea: Calancea 7 – Briceag 8, Kay 7, Acka 7, Vătăjelu 8 – Zlatinski 8, Popov 6 (56 Madson 6, 75 Kelic 6), Băluţă 8 – Ivan 7, Măzărache 6 (80 Bancu), Rocha 7. Antrenor: Gheorghe Mulţescu.

Dinamo: Brănescu 7 – Corbu 6, Maric 6, Nedelcearu 6, Filip 6 – Nistor 6, Busuladzic 6, Hanca 7 (72 Nemec) 6 – Lazăr 7 (80 Petre), Rotariu 6 (86 Mahlangu), Ghnoere 7. Antrenor: Ioan Andone

Arbitru: Cristi Balaj 7.

Universitatea Craiova a marcat două goluri norocoase, dar a dominat clar derby-ul cu Dinamo, meritând victoria, într-o atmosferă deosebită, la Severin

Pentru suporterii Ştiinţei n-a contat că era început de săptămână şi doar câteva grade afară şi au luat cu asalt „Municipalul” din Severin, pentru a le arăta juveţilor că „acasă” este oriunde joacă Universitatea. Mulţescu şi-a deplasat echipa de pe Jiu la Dunăre chiar în ziua meciului, escortată de miile de fani, care la derby-ul cu Dinamo se aprind indiferent de zi, temperatură şi poziţia din clasament.

Cu publicul în spate, alb-albaştrii au început furibund, având o şansă uriaşă de a deschide scorul prin Băluţă, care a apărut excelent în centrul careului la centrarea lui Briceag, dar l-a nimerit pe Brănescu. Elanul oltenilor s-a estompat, iar Dinamo a existat pe teren prin renegatul Gnohere, care i-a adus pe câini în careul gazdelor în câteva rânduri. Craiova a revenit, la pupitru cu cel mai bun jucător al său, Băluţă, dar cele două lovituri libere care erau de speculat au fost tratate superficial de Ivan şi Zlatinski. Când jocul părea să intre într-o perioadă moartă, Ştiinţa a avut din nou un nou asalt, din care Ivan şi Kay au fost aproape de a deschide scorul. Finalul de repriză le-a aparţinut oaspeţilor, cu acelaşi Gnohere periculos, câştigând fiecare duel aerian şi punând presiune pe defensiva olteană, ajutat din benzi de impetuoşii Rotariu şi Lazăr. Fără ocazii clare însă, spre disperarea lui Adi Mutu, care s-a zbătut în lojă mai abitir decât a făcut-o în ultimii ani de carieră pe teren.

Repriza a doua a fost de-a dreptul nebună. Craiova a deschis scorul după o fază individuală a lui Ivan, al cărui şut a fost deviat de Hanca peste Brănescu. Jocul a erupt, s-a jucat pe contre, fără să se mai ţină cont de defensivă, iar Craiova a ratat neverosimil şansa de a-şi dubla avantajul, prin Măzărache şi Băluţă. „Câinii” au ripostat însă pe măsură şi după ce Calancea şi-a salvat echipa de la gol, Hanca a egalat după o serie de erori în defensiva olteană, începute de Madson. Brazilianul se putea revanşa mai târziu, dar ghiuleaua sa de la distanţă a nimerit bara din dreapta lui Brănescu. Finalul a fost de infarct, ambele echipe dorindu-şi să câştige. Craiova a reuşit, prin la şutul-centrare al lui Briceag, Brănescu fiind derutat de Nuno Rocha. „Câinii” au jucat la „totul sau nimic” ultimele minute, dar oltenii şi-au apărat avantajul şi sunt acum la 3 puncte în spatele Stelei, diferenţă făcută în acest moment de arbitrii.

Mulţescu: „La 1-0, nu trebuia să jucăm aşa de avântat”
După meci, Gheorghe Mulţescu: „Am avut o presiune foarte mare, am simţit-o de la suporteri. Păcat că am luat gol pe o greşeală în lanţ. Nu este prima dată când jucătorii îmi dau aşa emoţii, totuşi e bine că am câştigat. Am fost echipa care a jucat mai ofensiv. Pentru mine acest lucru este cel mai important. Simt o bucurie imensă. Mai este mult până la titlu. Noi trebuie să luăm meci cu meci, deocamdată mai avem de îndreptat anumite lucruri. Nu mai trebuie să mai demonstrez nimic, i-am bătut de multe ori pe cei de la Dinamo. Sunt la final de carieră şi vreau să mă bucur de rezultatele pe care le obţin. Am jucat cu doi jucători la închidere pentru că m-am temut de linia de 4 din spatele lui Gnohere. Am greşit când ne-am avântat la 1-0 şi ne-au surprins reuşind şi egalarea. Bine, e şi vina mea, fiindcă eu i-am obişnuit să atace mereu, să joace ofensiv“.

Antrenorul lui Dinamo, Ioan Andone, a spus că Universitatea a jucat foarte ofensiv şi a meritat victoria: A fost un joc deschis, am întâlnit o echipă superofensivă, şi noi am contribuit la acest spectacol, dar, din păcate, am plecat fără puncte. Am pierdut din cauza unor greşeli, am dat şanse celor de la Craiova, la 1-1 aveam schimbări pe bancă prin care puteam să schimb cursul jocului. Gazdele au câştigat meritat, arbitrajul a fost impecabil”.

Jucătorul care a deschis scorul, Andrei Ivan, a spus: „A fost o victorie frumoasă. Suntem bucuroşi şi le mulţumim suporterilor că au venit în număr atât de mare. Această victorie este a lor. Am vrut să trimit în faţa porţii şi dacă s-a nimerit să fie deviat, important este că am învins. Noi vom da totul la meciul cu Mediaş. La titlu nu ne gândim încă. Să nu ne îmbătăm cu apă rece. Trebuie să prindem play-off-ul“. Autorul golului al doilea, Marius Briceag, a spus: „Am vrut să centrez şi a intrat în poartă. Mă bucur că am marcat golul victoriei, că am făcut fericiţi suporterii Universităţii Craiova“.


sursa: cvlpress.ro
http://www.cvlpress.ro/19.10.2016/un-br ... -cainilor/

Scrie răspuns