Ce vă doriţi la ceas aniversar?
Sănătate şi linişte multă pentru mine şi familia mea.
Pe plan personal, v-aţi dori un nepot pe care să-l faceţi fotbalist?
Da, mi-aş dori acest lucru, dar poate în viitor, într-o lume a fotbalului mai bună. În actuala, nu aş vrea să fie fotbalist.
"Regret gestul cu Urziceniul"
Aveţi peste 20 de ani de antrenorat. Mai aveţi motivaţia să continuaţi sau vreţi să vă rupeţi de fenomen?
Acum voi face o pauză până la vară, mai ales că nu pot să antrenez decât în "B", ceea ce nu poate fi vorba. La vară voi vedea şi care e starea mea de spirit. Dar motivaţie va fi întotdeauna, pentru că fotbalul este a doua viaţă a mea.
În toţi aceşti ani de antrenorat, e vreo decizie pe care aţi luat-o şi pe care o regretaţi?
Până acum nu am ce să regret, poate doar asta, ultima, de la Pandurii. Sunt într-un dezechilibru emoţional şi meciul cu Urziceni m-a prins în starea asta. M-am uitat după aceea, la televizor, la gestul meu, şi am zis că trebuie să iau o pauză. În rest, nu am regrete, am făcut totul cu pasiune, poate cu prea multă pasiune.
"Mititelu ar face greşeala capitală"
Dacă Gigi Neţoiu, Antonie Solomon şi Rodion Cămătaru v-ar ruga să preluaţi echipa despre care se vorbeşte că vor să o facă la Craiova, aţi accepta?
Sfatul meu pentru Gigi Neţoiu este să nu facă asta, pentru că nimeni nu poate acoperi golul lăsat de Craiova. Universitatea e unică şi nu poate fi înlocuită, indiferent de performanţele pe care le-ar putea avea o altă echipă. Oricum, nu cred că Mititelu va pleca cu echipa. Dacă o va face, va fi greşeala lui capitală.
Cele mai mari performanţe ale dumneavoastră, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, se leagă de Craiova. Este Universitatea un capitol închis?
În componenţa actuală e exclus să revin, pentru că ştiţi că au fost discuţii, dar nu se ştie ce ne rezervă viaţa. Oricum, v-am mai spus, în actuala situaţie nu se pune problema, pentru că nici din partea mea şi nici din partea lui (n.r. - Adrian Mititelu) nu poate exista reconciliere.
Nu m-am gândit să renunţ la antrenorat, pentru că fotbalul este a doua mea viaţă, nu pot să mă las nici dacă aş vrea
Sorin Cîrţu, antrenor
Am pus suflet în munca mea şi poate prea multă pasiune şi asta mi-a dăunat câteodată
Sorin Cîrţu, antrenor
413 meciuri are Sorin Cîrţu ca antrenor în Liga I, în 21 de ani
107 goluri a marcat Sorin Cîrţu pentru Universitatea Craiova în 283 de partide
http://www.prosport.ro/fotbal-intern/li ... tu-5099208
La multi ani