16 MARTIE 1983

Ai vreo intrebare/informatie legata de istoria Universitatii Craiova? Aici e locul potrivit!

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
DoRyN

16 MARTIE 1983

Mesaj de DoRyN » 16 Mar 2015, 14:49

16 martie 1983, ziua în care Maximii îngenuncheau Kaiserlautern, după 2-3 în Germania, şi se calificau, în premieră pentru o echipă românească, în semifinalele unei cupe europene, Cupa UEFA. Tranzistoarele radio transmiteau în eter atmosfera de vis de pe vechiul Central.

Imagine

16 martie 1983 este ziua în care s-a scris una dintre cele mai frumoase pagini din istoria Universităţii Craiova. Ştiinţa lui Tilihoi, Crişan şi Balaci învingea Kaiserslautern cu 1-0 şi reuşea calificarea, în premieră pentru o echipă din România, în semifinalele Cupei UEFA. După ce în tur a fost 3-2 pentru vest-germani, alb-albaştrii aveau nevoie de un succes cu 1-0 în Bănie. Fiesta în tribune a început în minutul 82 al jocului, când Negrilă a reluat în plasă centrarea lui Balaci, din corner. A fost golul care a conturat Craiova Maxima, legendarii olteni ai lui Nea Mărin!Universitatea Craiova – Kaiserlautern 1-0 (Negrila 82)

Universitatea: Lung, Negrilă, Tilihoi, Ștefănescu, Ungureanu, Țicleanu, Balaci, Geolgău (75 Cârtu), Donose, Crișan (46 Beldeanu), Cămătaru.

Kaiserlautern: Reichel, Wolf, Briegel, Dusek, Brehme, Geye, Melzer, Eilenfeld (85 Hubner), Bongartz, T. Nilsson, Allofs.„Ştiinţa Craiova“ şi „Campioana unei mari iubiri“ sunt mărci înregistrate ale clubului Universitatea Craiova.

Scrie răspuns