STOP TRANSFERURI!

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
suporteru
fanatic
fanatic
Mesaje: 1610
Membru din: 15 Dec 2004, 14:53

STOP TRANSFERURI!

Mesaj de suporteru » 27 Ian 2009, 12:44

GAZETA DE SUD
*

Balaci prefera tinerii în locul lui Şoavă
Sport - Lucian CAZAN

Finanţatorul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a dezvăluit că managerul general Ilie Balaci a fost reticent atunci când a fost vorba ca Florin Şoavă să fie legitimat la gruparea din Bănie.

„N-am nici un amestec în achiziţionarea jucătorilor din această iarnă. Mititelu se consultă cu mine, dar deciziile îi aparţin lui. El este finanţatorul Universităţii“, spunea recent Ilie Balaci, managerul general al clubului oltean. Surse apropiate grupării craiovene susţin că, de fapt, Balaci nu ar fi dorit jucători bătrâni la Ştiinţa, gen Şoavă sau Merlier, preferând ca antrenorul Nicolo Napoli să dea şanse să joace unor fotbalişti tineri.

Faptul că Balaci a avut un punct de vedere diferit faţă de patron l-a recunoscut chiar finanţatorul Adrian Mititelu. „Ilie Balaci e consultat în toate lucrurile importante care se întâmplă la club. La Craiova, toate deciziile despre achiziţii le iau însă doar eu! Mă consult cu Balaci, Napoli, Stîngă. Tot timpul mă sfătuiesc, ascult părerile, le cântăresc, dar eu decid. Balaci a fost foarte încântat de Merlier, în schimb în ceea ce îl priveşte pe Şoavă a fost cam reticent. A spus că Universitatea nu ar avea neapărată nevoie de el. I-am ascultat părerea, dar am decis să-l iau pe Florin“, a spus Adrian Mititelu, la Radio Oltenia.

Nicolo Napoli i-a ţinut partea lui Mititelu, tehnicianul italian precizând că în amicalul cu Sportfreunde Siegen, Florin Şoavă a evoluat bine atât ca mijlocaş la închidere, cât şi ca fundaş stânga, considerându-l „un real câştig pentru echipă“.

Tănasă, viitorul golgheter al Ştiinţei

Vorbind despre achiziţiile Ştiinţei, şeful juveţilor l-a lăudat pe Ciprian Tănasă, jucătorul revenit în Bănie, după un tur de campionat petrecut la Poli Iaşi. „Nu e important şi nici edificator rezultatul din amicalul cu Sportfreunde Siegen, mai ales că înaintea meciului jucătorii au făcut celebrele pante, mult îndrăgite de fotbalişti. E prematur să spunem dacă noile achiziţii s-au integrat. Abia după şase - şapte etape putem răspunde la această întrebare. Şoavă a fost utilizat tot meciul, mijlocaş la închidere în prima repriză, iar în repriza a doua a jucat fundaş stânga. Ciprian Tănasă are valenţe de golgheter. Cred în continuare că va fi un jucător de prim-plan al Ligii I. Mihai Costea poate fi o soluţie pentru primii 13-14 jucători meci de meci“, a mai declarat Mititelu.

Acesta a anunţat că Universitatea nu va mai face alte transferuri în această pauză competiţională, dar nici la vară: „Transferurile s-au terminat pentru Universitatea. Avem jucătorii care ne pot ajuta şi pot fi ceea ce ne dorim noi. Unde să joace Curtean? Putea fi peste Costea sau Gîngioveanu? Cum să mai aduc jucători la vară? Şi acum i-am adus pe aceştia pentru că am zis că ne ajută, dar rămân fidel planului meu. Nu vom mai aduce jucători“.

Pe lângă Şoavă şi Tănasă, în retur vor mai îmbrăca tricoul alb-albastru atacantul camerunez Jeremie Njock şi portarul belgian Pieter Merlier.

Dorinţele lui Mititelu

Finanţatorul Universităţii continuă să creadă că actuala echipă va putea depăşi performanţele Ştiinţei din anii ’90. „Avem o generaţie de excepţie. Prin comparaţia pe care am făcut-o zilele trecute nu am vrut să jignesc pe nimeni. Nu vreau să şterg din meritele echipei care a cucerit eventul. Sunt conştient de valoarea acelei echipe, n-am spus-o din megalomanie. Dacă afirmaţia mea a fost cam deplasată, timpul va decide“, a comentat Mititelu. El a dezvăluit că proiectul noului stadion de la „Tineretului“, care va găzdui sediul şi un muzeu al clubului, va fi prezentat la începutul lunii viitoare.

Acestea nu sunt singurele visuri ale patronului Ştiinţei pentru viitorul apropiat, Mititelu anunţând că îşi mai doreşte un echipament nou pentru echipă, un magazin oficial al clubului la Bucureşti, compania Ford sponsor la Universitatea, scaune noi pe stadion montate de Primăria Craiova, locul trei la finalul acestui sezon şi, nu în ultimul rând, un public mult mai apropiat de echipă. Până una-alta, în luna aprilie va fi dat în folosinţă un nou teren de antrenament situat în complexul sportiv „Ion Oblemenco“.

*

Ştiinţa se bate cu Arka
Sport - Marian APIPIE

După ce duminică s-au impus cu 2-0 în primul amical al stagiului de pregătire din Anta-lya, disputat în compania nemţilor de la Sportfreunde Siegen (Liga a V-a), elevii lui Nicolo Napoli vor susţine astăzi o nouă partidă de verificare. De data asta, adversara Ştiinţei va fi o echipă mai puternică, Arka Gdynia, ocupanta locului şapte în prima ligă poloneză. Napoli nu pune însă accentul pe rezultate, tehnicianul italian precizând că pentru el meciurile amicale sunt echivalente cu un antrenament. „Băieţii au răspuns pozitiv la primul joc şi au tratat adversarul cu seriozitate. Chiar dacă am întâlnit o echipă de amatori, germanii ne-au pus probleme. A fost prima partidă de verificare, iar greşelile au fost inerente. Nu pun preţ pe amicale şi nu am ca obiectiv câştigarea lor, pentru că le consider antrenamente. Dacă aceste jocuri ar fi importante pentru mine, nu aş face antrenament în dimineaţa partidelor. Chiar dacă în următoarele două meciuri întâlnim adversari mai bine cotaţi decât Siegen, nu renunţ la antrenamentul de dimineaţă. Asta e filosofia mea într-o pregătire centralizată“, a afirmat Napoli. Acesta nu i-a putut folosi duminică pe Gîngioveanu (probleme la gleznă), Mitchell (dureri la tibie) şi Baird (aflat în recuperare), iar pe Bornescu a preferat să-l lase deoparte, pentru a-i vedea la lucru pe Lung junior şi Merlier. „Pe Bornescu l-am văzut în multe meciuri, îl cunosc foarte bine. O să-i folosesc pe toţi prin rotaţie“, a motivat italianul, despre care patronul Mititelu a precizat că vrea să-i prelungească angajamentul cu Universitatea şi pentru sezonul viitor.

În afară de partida de astăzi, alb-albaştrii mai au în program un singur amical în Antalya, joi, cu austriecii de la Sturm Graz, vineri delegaţia Ştiinţei urmând să revină în ţară, iar de lunea viitoare să plece în Italia, pentru al doilea stagiu de pregătire. Ieri, Stoica şi compania au avut parte de un program lejer, după antrenamentul de dimineaţă jucătorii primind liber, prilej pentru întreaga delegaţie să viziteze Antalya. Antrenorii speră să-l aibă şi pe Wobay măcar la ultimul meci din Turcia, deşi până ieri leonezul nu primise nici o veste legată de viză. Dacă aceasta nu se va obţine astăzi, sunt şanse infime ca jucătorul să mai meargă în Antalya, urmând să se pregătească alături de coechipieri în stagiul de la Coverciano, unde este aşteptat şi Jeremie Njock.

*

Rădoi, criza şi „Piţi“
Opinii - Nae TILIHOI

E vacanţă. Nu prea sunt subiecte autentice de fotbal, ci diverse ştiri. Aşa fac şi eu acum, mă refer la mai multe subiecte de vacanţă.

Deşi aş fi vrut să scriu despre Mirel Rădoi, despre transferul lui în zona petrodolarilor, m-am oprit din pix dintr-un motiv simplu: cred că, mai bine de o săptămână, toate televiziunile şi ziarele numai despre asta au comentat, obositor de mult. De fapt, ce voiam să spun? La un moment dat, l-am auzit pe Rădoi spunând că, citez din memorie, doar Olăroiu este antrenorul determinant din cariera lui de fotbalist... Ce memorie scurtă are Mirel! Sorin Cîrţu l-a făcut, într-un fel, fotbalist, el l-a adus de la Turnu Severin la Craiova (la Extensiv) şi i-a dat şansa să joace, l-a şlefuit şi apoi Rădoi şi-a luat zborul la Steaua, gata făcut, cum se zice. E grea recunoştinţa în Craiova...

Aş mai zăbovi asupra unor declaraţii ale lui Gică Popescu despre valoarea unor jucători, îndeosebi de la Dinamo. Se întâmplă o chestiune ciudată şi destul de nefirească: dacă nu eşti de acord cu cineva sau cu opinia respectivului, imediat eşti catalogat duşman sau mai ştiu eu cum. Aşa şi cu Gică Popescu. Un om de fotbal cu o carieră excepţională în spate, bun cunoscător al fenomenului, este ironizat şi chiar criticat pentru opiniile sale?! Culmea este că Gică are dreptate...

Criza este în România. A ajuns şi în fotbal, iar acum iese la iveală adevărata faţă a patronilor de echipe. Unii şi-au făcut nume, ba chiar şi bani de pe urma cumpărării unor branduri, au pozat în finanţatori bogaţi, au făcut afaceri pe seama asta, plus apariţiile la TV. Acum, când este criză, ar trebui să întoarcă o parte din bani spre echipe, spre transferuri. Aşa-i însă la noi. Unii ştiu doar adunarea...

Ce să mai spun despre Universitatea? Dacă aş scrie că finanţatorul una spune astăzi („mergem doar pe mâna tinerilor“) şi alta face mâine, probabil că iar voi fi taxat în fel şi chip. Propun să aşteptăm ca Şoavă, Merlier şi Njock să joace şi apoi să facem comentarii. Ca atare, mă rezum să spun cu toată sinceritatea că, într-adevăr, Universitatea este o echipă valoroasă şi că are şanse mari să joace într-o cupă europeană. Am mai scris asta în acest colţ de pagină atunci când am argumentat de ce sper ca ambele formaţii din Oltenia, Universitatea şi Pandurii, să ajungă în cupele europene. Le ţin pumnii oltenilor!

Primăvara aceasta este decisivă în privinţa calificării echipei naţionale la Mondialul din Africa de Sud. Este adevărat că nu avem şanse foarte mari, dar nu înţeleg tonul pesimist cu care este abordat subiectul naţionalei. Mai nou, unii ziarişti sunt preocupaţi doar de înlocuirea lui Victor Piţurcă. Chiar nu înţeleg de ce tratăm „trico-lorii“ astfel...

*
CUVANTUL LIBERTATII
*

STOP TRANSFERURI!

Pieter Merlier, Florin Şoavă, Jeremie N’Jock şi Ciprian Tănasă sunt fotbaliştii care au venit în această iarnă la Universitatea Craiova pentru a o ajuta să îşi îndeplinească obiectivul propus pentru actuala ediţie de campionat, o ediţie la finalul căreia se doreşte obţinerea dreptului de a participa în cupele europene. Considerând că lotul condus de italianul Nicolo Napoli s-a întărit îndeajuns încât să facă faţă campionatului intern, dar şi unei eventuale participări în competiţiile de pe Bătrânul Continent, finanţatorul Adrian Mititelu este de părere că în vară nu mai trebuie efectuate achiziţii, punând baza mai mult pe ceea ce se găseşte în propria ogradă şi pe ceea ce ar putea “răsări” de la cluburile din preajma Craiovei. “Cum să mai aduc jucători la vară? Şi acum i-am adus pe aceştia pentru că am zis că ne ajută, dar rămân fidel acestui plan al meu. Nu vom mai aduce fotbalişti. Vor mai trece şase luni, o să apară alţi copii care o să capete experienţă, Ologu şi Firţulescu vine tare din urmă, numai că ei nu au avut şansă cum au avut alţii. Dacă toate astea se întâmplă, unde să mai aducem jucători? Poate să nu plece cineva, chiar dacă este foarte puţin probabil. Avem relaţii foarte bune cu localităţile din apropierea Craiovei. Primim informaţii despre anumiţi jucători, să ştiţi că la noi, la echipa a doua, sosesc periodic fotbalişti în probe. Mulţi vin, mulţi pleacă, încercăm să oprim ce este foarte talentat. Acum, nu putem să-i luăm noi pe toţi. Contează foarte mult şi mediul în care trăiesc acei copii talentaţi. Degeaba au talent dacă mediul nu e favorabil. Atuul nostru este modul cum ştim să pregătim aceşti copii şi cum îi introducem la echipa mare. Eu am o relaţie şi cu cei de la echipa a doua, nu numai cu cei de la prima echipă. Pe toţi îi încurajez, contează foarte mult. Poate la alte cluburi trec preşedinţii pe lângă ei şi nu îi bagă în seamă. Ăsta este mediul în care trăiesc ei la Craiova”, a declarat Adrian Mititelu.

Nicolo Napoli, încă un an

Încântat de lucrurile bune pe care le-a făcut de când a preluat conducerea băncii tehnice, finanţatorul Adrian Mititelu doreşte cu orice preţ să îl mai păstreze cel puţin un an pe Nicolo Napoli la Universitatea Craiova. “Să sperăm că vom avea un contract pe încă un an cu Nicolo Napoli, eu aşa îmi doresc. Contează contractele? Eu cred că nu există riscul de a nu mai vrea să semneze. Are un contract bun, un lot bun, condiţii, dar eu nu pot să ştiu ce e în capul fiecăruia. Eu pot să spun doar că îmi doresc foarte mult să continue cu noi şi, dacă şi el vrea, lucrurile sunt foarte simple. Contează dacă contractul era pe mai mulţi ani? Trebuie să fie şi dorinţă. Aşa cum anul trecut s-a făcut un nou contract, aşa se poate face şi anul acesta“, a afirmat preşedintele executiv al grupării oltene.

O nouă arenă, o nouă relaţie cu Primăria

În afara participării în cupele europene, cu un ajutor venit şi din partea Primăriei Craiova, finanţatorul Universităţii doreşte cu tot dinadinsul să demareje şi lucrările la “Arena Leilor”. “Vreau să mă ţin de cuvânt în ceea ce priveşte stadionul. Macheta se află în lucru, mi s-a promis iniţial că la jumătatea lunii ianuarie sunt posibilităţi să fie finalizată. Am vorbit cu cei de acolo şi pe 3 - 4 - 5 februarie o să vină cu un plan mai complex. Eu sunt încrezător, chiar dacă este un an dificil. Sunt convins că mai devreme sau mai târziu lucrurile vor evolua. Nu putem să rămânem în coada lumii, trebuie să se construiască şi la noi baze sportive. Fie acum, fie peste un an sau doi va începe construirea unui nou stadion, pentru că este absolut necesar. În ceea ce priveşte relaţia cu Primăria, pot spune că lucrurile s-au îmbunătăţit considerabil şi sunt premise şi mai mari, însă deocamdată concret nu s-a făcut nimic, cu excepţia unor mici ajutoare privind instalarea scaunelor lipsă şi a altor lucrări de curăţenie care au avut loc înaintea meciului cu C.S. Otopeni. În rest, totul este la stadiul de promisiuni, dar nimic concret“, a conchis Adrian Mititelu.
SILVIU GHIŢĂ

*

Alb-albastru pentru totdeauna!

Scrie răspuns