Interviu Alexandru Mateiu

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
JustME

Interviu Alexandru Mateiu

Mesaj de JustME » 16 Dec 2014, 18:47

”Mândru că am numărul 8, al lui Balaci”

Brașovean la origini, Alexandru Mateiu s-a oltenizat rapid și dezvăluie care sunt planurile sale pentru 2015, ”locul 3 cu Craiova”, și visul său pentru 2016, ”campion cu Știința”

Alexandru Mateiu a fost unul dintre primele transferuri pe care Universitatea Craiova le-a făcut înaintea sezonului. Nu se încheiase campionatul în divizia secundă, însă oltenii l-au achiziționat pe unul dintre mijlocașii căutați de multe echipe pe piața transferurilor. "Juveții" nu s-au uitat la bani, au plătit imediat, o singură tranșă, 250.000 de euro, iar banii au salvat atunci "Steagul" de la colaps, Mateiu ajutându-și clubul care l-a format, FC Brașov. Titular incontestabil, lider în acel moment al zonei mediane, Alex s-a accidentat în minutul 41 al primei etape, cu Pandurii (1-1), după un fault tare al lui Paul Anton. Entorsa de genunchi nu s-a produs însă din vina căpitanului Pandurilor, ci din cauza modului nefericit în care a căzut mijlocașul oltenilor. A ratat multe luni, revenind abia în noiembrie. Acum e nou-nouț, om de bază și un spirit viu al echipei.

- Alexandru, care este cheia succesului Craiovei? Deja e arhicunoscut că în mandatul Săndoi - Cârțu ați bifat 11 meciuri consecutive fără înfrângere, 8 victorii și 3 remize.
- Nu e ceva ieșit din comun. Grupul e foarte unit, familie adevărată, antrenorii sunt foarte, foarte buni și știu să te motiveze, atmosfera de a lucra este atât de frumoasă încât îți dorești să vii la muncă, n-ai vrea să pierzi vreo ședință de pregătire.

- Se poate depăși în primăvară numărul de 29 de puncte din sezonul de toamnă?
- Depășim sigur. Vom fi greu de învins în retur. Podiumul și cupele europene sunt obiective realizabile. Locul 3 este un țel realizabil, sperăm noi chiar din acest sezon.

- Și-n ediția 2015/2016 titlul, cum zic mulți colegi de-ai tăi?
- Da! Dacă mai vin doi-trei jucători de valoare certă, ne putem bate cu Steaua pentru campionatul următor. Această ediție va fi câștigată de către Steaua, e clar, sută la sută, n-are cine să stopeze această echipă. Nu există concurență pentru locul 1. Dar la anul va fi altă poveste.

- Ai avut emoții când vedeai echipa pe locul 18 la începutul lunii septembrie?
- Îmi cam îngheța inima-n mine! Nu mai ieșeam din pasa aia proastă, nu știam ce să mai facem. Am avut și ghinion, apăreau greșeli incredibile, eram blocați psihic. Acum suntem relaxați și acest lucru se vede în tot ceea ce arătăm pe teren.

- Cum este să fii fotbalist la un club cu toate salariile la zi?
- Foarte bine și accentuez aceste cuvinte. Când intră banii pe 15 ale lunii, zâmbește sufletul în tine. Este bine pentru că n-ai absolut nici o grijă, te poți concentra exclusiv la fotbal. Le-aș dori tuturor jucătorilor din România să aibă parte de situația de la Universitatea Craiova.

De ce e mândru că e oltean

- Spuneai deunăzi, la party-ul de final de sezon, că ești mândru să fii oltean. Tu brașovean fiind.
- Așa simt. Îmi place foarte, foarte mult la Craiova, mă simt împlinit la 25 de ani ai mei, chiar mă simt oltean. Îi iubesc pe oamenii de aici, atmosfera creată în jurul nostru, mă bucur de încrederea oamenilor. Simt că mi se potrivește stilul oltenesc.

- Te feliciți acum că n-ai mai ajuns la Steaua atunci când ai fost dorit de Laurențiu Reghecampf?
- Nici nu știu cât de real a fost interesul pentru mine. Eu sunt fericit la Craiova, nu mă interesează ce-ar fi fost dacă...

- Ce înseamnă Universitatea Craiova pentru Alexandru Mateiu?
- Un club mare, de nivelul Stelei și al lui Dinamo. Nu degeaba are cei mai înfocați suporteri.

- Cine a avut o influență mare asupra carierei tale?
- Răzvan Lucescu și vreau să-i mai mulțumesc o dată cu această ocazie. M-a promovat la 17 ani la prima echipă a Brașovului, m-a învățat multe lucruri despre fotbal. Datorită lui sunt unde sunt acum.

- Cel mai bun sfat pe care ți l-a dat?
- "Rămâi cu capul pe umeri oricât de sus ai ajunge. Fii dedicat sută la sută fotbalului!".

- Ai vreun fotbalist preferat în Liga 1?
- Îmi plac Bourceanu, Sînmărtean și Brandan. "Luptătorul", "Magicianul", respectiv "Liderul".

- În fotbalul internațional?
- Gerrard și Pirlo. Mă uit cu atenție la meciurile internaționale, este și destindere, și mai poți învăța una alta.

- Există vreun fotbalist al Craiovei Maxima pe care să-l îndrăgești din povestiri?
- Ilie Balaci. Sunt mândru să port numărul 8 ca și dânsul.

- Ai ales special acest număr?
- Aș minți. Cu 8 am evoluat și la Brașov, am zis că a fost de bun augur, așa că am ales să continuu la fel la Craiova. Dar, într-o zi, mi-a picat fisa: "Eu port același număr la Universitatea precum marele Balaci!". Sunt obligat să joc în fiecare meci la cel mai înalt nivel.


sursa: csuc.ro
http://www.csuc.ro/ro/Mandru-ca-am-numa ... ui-Balaci/

Scrie răspuns