Juveţii, sub lupă la final de sezon

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
JustME

Juveţii, sub lupă la final de sezon

Mesaj de JustME » 05 Iun 2015, 16:04

Juveţii, sub lupă la final de sezon

Autor Cosmin Staicu

Analiza evoluţiei alb-albaştrilor în stagiunea revenirii în Liga I, încheiată de Universitatea pe locul 5


PORTARI

Bălgrădean 29 de meciuri (20 de goluri primite) – După transferul său şi prestaţiile din acest sezon se poate spune că Ştiinţa are portar. Nu a făcut gafe, a avut doar câteva ezitări, la penalty-ul comis în Cupă cu Steaua, la un gol la Braşov, la reuşita din lovitură liberă a lui Maftei de la Chiajna. În schimb, a avut multe intervenţii foarte bune şi a dat siguranţă echipei. Pe final, a fost căpitanul echipei, în lipsa lui Brandan. Prestaţiile bune l-au readus printre portarii convocaţi la echipa naţională.

Brac 5 (9 goluri primite) – Era de aşteptat să părăsească echipa. Deşi a fost declarat cel mai bun jucător în sezonul din Liga a II-a, când a apărat bine, inclusiv 2 lovituri de pedeapsă, sârbul a ratat complet startul. A gafat în Giuleşti, în Cupa Ligii, îşi poate asuma şi eşecul cu Petrolul şi un gol cu Viitorul

Straton 3 (3 goluri primite) – La golul de la Mediaş putea interveni, la celelalte două nu a avut vreo vină. Cu Braşovul a mai avut câteva intervenţii bune. A contribuit şi la parcursul bun al echipei secunde, care a câştigat campionatul judeţean.

Irimia 1 (5 goluri primite) – Se plângea că nu a primit nicio şansă de a apăra şi la Giurgiu din cauza sa a început calvarul. Şi plecarea sa era preconizată.

FUNDAŞI

Vătăjelu 36 (1 gol marcat) – A fost declarat cel mai bun jucător al sezonului de către suporteri. Este jucătorul care a evoluat în cele mai multe partide şi singurul fundaş care a marcat. A intrat în anturajul echipei naţionale, deşi a fost omis pentru acţiunea din Irlanda dee Nord. Îşi continuă ascensiunea din sezonul trecut.

Frăsinescu 32 – A avut un tur foarte bun, cu evoluţii constante, a fost probabil cel mai bun stoper în prima parte a campionatului. În schimb, returul a fost dezastruos. Gafele au început în meciul cu fosta sa echipă, Gaz Metan, când s-a şi accidentat. A fost depăşit de N’Doye la golul 2 de la Târgu Mureş, apoi la Chiajna s-a lăsat dominat de Pena la golul de 2-2, cu Braşovul l-a „ratat” pe Constantinescu şi s-a făcut 0-1, cu Iaşiul putea să acopere cu un fault gafa lui Kay care a provocat înfrângerea, iar la Piatra Neamţ a jucat execrabil, supraponderalul Sialmas depăşindu-l în dese rânduri, inclusiv la golul de 1-1. Ţinând cont că are 30 de ani, e de luat în calcul renunţarea la el.

Acka 28A avut parte de un debut oribil, cu două faulturi din care Viitorul a reuşit cele două goluri în Bănie. De când au venit Cârţu şi Săndoi a devenit punct fix în echipă, deşi a mai comis greşeli, precum cea de la Iaşi. Returul a fost unul bun pentru el, doar că pe final a gafat şi în Giuleşti, la deschiderea scorului şi la Piatra Neamţ, în ultimul minut. Se poate spune că şi-a câştigat locul în lot.

Achim 27 – Pe faza defensivă s-a achitat de sarcini, dar în tur rar a reuşit o centrare utilă, de aceea s-a şi apelat la transferul lui Dumitraş. Când a avut concurenţă şi-a upgradat evoluţiile şi a rămas titular. A impresionat prin determinare şi devotament.

Kay 16 – A fost titular la început în centrul defensivei, a fost urcat la închidere, meci în care s-a accidentat, iar de atunci nu a mai reuşit să-şi câştige locul de titular. Înfrângerea cu Iaşiul îi aparţine, cu acea eroare imensă.

Izvoranu 10 – Readus la echipă de Cârţu, cel care l-a lansat în carieră, la Galaţi, veteranul a avut evoluţii mai bune decât cele din liga secundă. Este singurul stoper căruia nu i se poate imputa o greşeală gravă, penalty-ul făcut la Ploieşti fiind acordat aiurea de Balaj. Craiova a avut vreo 3 faze asemănătoare în favoarea sa şi nu a primit aceeaşi decizie. Izvoranu a jucat totuşi puţin, în special din cauza accidentărilor.

Briceag 8 – Transferat în iarnă de la Vâlcea, a avut prestaţii încurajatoare în amicalele din Antalya, dar în meciurile oficiale a dezamăgit. Cel puţin ca mijlocaş, cum a fost folosit, este departe de cerinţe.

Dumitraş 8 – Are un apetit ofensiv remarcabil, dar şi scăpări pe faza de apărare. A făcut un meci foarte bun cu Dinamo, dar şi cu Astra şi în Giuleşti. Era de aşteptat însă să se impună mai repede ca titular. Poate l-a şi incomodat accidentarea la genunchi, el operându-se de menisc recent.

Velcovici 4 – A prins câteva meciuri în tur, până să fie disponibilizat. În Ştefan cel Mare a intrat bine în joc.

Dănănae 3 – Debut catastrofal în Cupa Ligii, cu o prestaţie lamentabilă şi o eliminare, în Giuleşti. Scos din lot în vară, după ce Săndoi şi Cârţu l-au folosit doar la Caransebeş, dar nici acolo nu a convins.

Avrămia 2 – A intrat pe final în două meciuri, evoluând mai mult la echipa a doua. Nu este nici pe departe jucătorul care avea referinţe foarte bune la Iaşi. Are fizic execelent pentru postul de stoper, dar mari carenţe la plasament şi marcaj.

MIJLOCAŞI

Băluţă 34 (3 goluri) – Singurul craiovean din lot e al doilea cel mai folosit jucător. S-a „tras” de el în multe rânduri, are însă mai oscilaţii de formă, atât pe pacursul unui joc, cât şi într-un sezon. Poate mult mai mult, trebuie să devină element de bază din sezonul următor. Prea puţine goluri şi centrări reuşite pentru potenţialul său.

Madson 30 (1 gol) – Închizător clasic, bun la recuperări, face risipă de efort, încasează şi multe cartonaşe galbene, fiind lider detaşat la acest capitol la Universitatea. Nu poate ajuta prea mult atacul, este destul de rigid, parcă n-ar fi brazilian.

Târnăcop 26 (3 goluri) – Jolly-joker-ul echipei. A jucat pe toate posturile la mijloc, dar şi fundaş pe ambele benzi. A marcat la Craiova mai multe goluri decât reuşise în toată cariera. La 27 de ani poate fi păstrat pentru această polivalenţă a sa, dar nu se întrevăd posibilităţi de upgrade.

Mateiu 25 (2 goluri) – S-a accidentat în prima etapă, iar de la revenire n-a mai fost acelaşi jucător care ajunsese în lotul naţionalei. Fără viziune în teren, tehnică modestă, are doar determinare. Se aştepta mult mai mult de la el.

Brandan 24 (4 goluri) – Transfer esenţial, a dat echilibru echipei, element important în vestiar şi pe teren. În retur nu a avut însă aceeaşi consistenţă şi s-a şi accidentat.

Bancu 16 (1 gol) – Sezon care începuse extrem de bine pentru el, întrerupt de acea accidentare gravă. Pare să revină totuşi treptat la forma care a arătat-o în tur. Caracter foarte bun.

Ferfelea 15 (2 goluri) – Aport destul de bun în prima parte, dar în iarnă a intervenit acel conflict cu conducerea şi a fost scos din lot. Mutare greşită, fiindcă oricum este plătit în continuare de club.

Pleşan 10 – Jucător important în sezonul trecut, dar în Liga I n-a mai confirmat, era probabil despărţirea de fostul căpitan.

Cârstea 9 – După ce se impusese ca o soluţie de rezervă în tur, n-a mai prins lotul de 18 în retur, decât pe final mai primind câteva şanse.

Varga 5 – Gafa neverosimilă la meciul cu Chiajna, a confirmat că nu mai este jucătorul de acum câţiva ani. E surprinzător că a fost inclus în lotul pentru Antalya, iar când a început returul a fost dat afară.

Neacşa 4 – Un transfer ratat, a dezamăgit la început şi a fost alungat. Nici la Viitorul n-a prins lotul.

Sin 1 – După ce în Liga a II-a a fost folosit des, n-a apucat să debuteze în primul eşalon. Are doar câteva minute bifate în sfertul de Cupă cu Steaua. A fost golgheter însă la echipa secundă.

ATACANŢI

Nuno Rocha 31 (8 goluri) – Este un câştig real. A impresionat de la primul joc în care a fost folosit. A jucat mai multe posturi, dar e evident că se potriveşte doar în bandă sau în atac, unde-şi poate specula viteza. Este al doilea golgheter al echipei şi a mai dat câteva assist-uri, scoţând şi două penalty-uri, cu Chiajna şi la Ploieşti.

Bawab 27 (9 goluri) – Tehnică bună, jucător de calitate, procentaj bun (1 gol la 3 meciuri), dar care putea fi şi mai bun. Nu a arătat totuşi mare lucru în meciurile importante, fiind anihilat.

Herghelegiu 23 (3 goluri) – Soluţie rezonabilă de rezervă, are 23 de ani, mai poate creşte.

Ivan 19 (1 gol) – A început formidabil, cu o fază de jucător de clasă, în Ghencea, dar nu a mai convins apoi. Are un potenţial uriaş şi un fizic de invidiat la cei 18 ani. Viteză, demarcare, simţul porţii, trebuie şlefuit cu grijă, fiindcă are probleme cu „păcănelele”. Nu excelează nici la capitolul

Curelea 17 (4 goluri) – Golgheterul de anul trecut a avut un sezon ratat. Începuse cu goluri, dar apoi s-a accidentat şi a intervenit şi problema cu conducerea clubului.

Valskis 1 – Câteva minute la Mediaş şi atât. Nu era jucător de Liga I.

sursa: cvlpress.ro
http://www.cvlpress.ro/04.06.2015/juvet ... -de-sezon/

Scrie răspuns