CS U asudă la Govora

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
JustME

CS U asudă la Govora

Mesaj de JustME » 09 Oct 2015, 00:43

[align=center]CS U asudă la Govora[/align]

Pauza competițională a venit într-un moment foarte bun pentru CS Universitatea Craiova, staff-ul tehnic având ocazia să mai pună la punct anumite probleme observate în ultimul timp. Antrenorii Emil Săndoi și Adrian Popescu și un lot de 20 de jucători au plecat ieri-dimineață spre Govora, urmând să susțină în stațiunea montană un minicantonament până duminică seară, perioadă în care se va pune accent atât pe acumulările fizice, cât și pe îmbunătățirea relațiilor de joc. La munte au urcat portarii Cristi Bălgrădean, Cătălin Straton și Andrei Vlad, și jucătorii de câmp Sebastian Achim, Andrei Dumitraș, Apostol Popov, Kay, Valentin Iliev, Bogdan Vătăjelu, Nicușor Bancu, Alexandru Mateiu, Madson, Alexandru Băluță, Thaer Bawab, Andrei Ivan, Andrei Herghelegiu, Costin Curelea, Viorel Ferfelea, Nuno Rocha, Simon Mazarache. De menționat faptul că mijlocașul brazilian Madson și atacantul Andrei Ivan, care a declinat convocarea de la naționala de tineret, se vor pregăti separat, fiind în recuperare după accidentările suferite.
Din lot lipsesc Nuno Rocha și Hristo Zlatinski, convocați la naționalele Insulelor Capului Verde, respectiv Bulgaria, în timp ce Stephane Acka este accidentat.
„Acka revine astăzi (ieri – n.r.) la Craiova și urmează să repete RMN-ul la genunchi. În funcție de acesta vom ști exact cât va absenta“, a explicat managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, pentru GdS.

Amical – nu, joc școală – da
Antrenorii grupării alb-albastre, Emil Săndoi și Adrian Popescu, și-ar fi dorit ca în aceste zile să mențină starea de competiție pentru Cristi Bălgrădean și ceilalți componenți ai lotului și să susțină un joc amical cu o formație din împrejurimile Govorei, dar se pare că este aproape imposibil de găsit o parteneră de antrenament.
„Ne-am interesat, însă sunt slabe șanse să găsim vreo echipă disponibilă, pentru că este etapă la toate ligile, inclusiv a IV-a. Probabil că vor face un joc școală băieții. Luăm în calcul să deplasăm la Govora și câțiva juniori dacă ne cer asta antrenorii, dar să vedem, pentru că și echipa a doua a clubului are meci mâine (astăzi – n.r.), în Liga a III-a, și se instalează o oarecare oboseală“, a explicat Felix Grigore.

„Satelitul“ întâlnește Performanța Ighiu
În timp ce seniorii asudă la Govora, echipa a doua a clubului CS Universitatea Craiova se pregătește de o dispută cu Performanța Ighiu. Confruntarea va avea loc astăzi, de la ora 15.00, pe stadionul din Ișalnița, și contează pentru etapa a 7-a din Liga a III-a, seria 4. Gruparea din Bănie este obligată să câștige această dispută și să urce în clasament, unde în prezent se găsește pe penultimul loc, cu doar trei puncte contabilizate după cinci jocuri susținute.


sursa: gds.ro
http://www.gds.ro/Sport/2015-10-09/csu-asuda-la-govora/[align=center]Programul juniorilor Universității în acest week-end[/align][/color]

Echipa a doua a clubului va juca mâine la Ișalnița, pentru toate punctele cu Performanța Ighiu, în vreme ce duminică, la Depou, vor presta grupele de elită ale clubului.

Liga a III-a – etapa 6
Vineri, ora 15, stadion: Ișalnița
Universitatea II Craiova – Performanța Ighiu

Liga Elitelor U19
Duminică, ora 12, stadion Depou
Universitatea Craiova – LPS Banatul

Liga Elitelor U17
Duminică, ora 10, stadion: Depou
Universitatea Craiova – InterStar Sibiu

Juniori B
Sâmbătă, ora 12, stadion: Electro
Universitatea Craiova – CSS Slatina

Juniori C
Vineri, ora 16, stadion: Podari
FC Podari – Universitatea Craiova

Juniori D
Sâmbătă, ora 10, stadion: Tineretului
Universitatea Craiova – CSS Craiova

Juniori F
Vineri, ora 17:30, Liceul H. Coandă
CSJ Știința U Craiova – Universitatea Craiova

Sâmbătă, ora 14:00, Școala 29 (trofeul Gheorghe Ene)
Universitatea Craiova – Oltenia Junior Craiova


sursa: csuc.ro
http://www.csuc.ro/ro/Programul-juniori ... 444292502/

[align=center]Universitatea Craiova are interdicție la transferuri ![/align][/color]

Clubul Sportiv Universitatea Craiova a pierdut procesul cu Ovidiu Dănanae, iar deciziile Comisiei de Recurs sunt acelea că Știința nu mai are dreptul să facă transferuri timp de două astfel de perioade și este obligată să îi plătească jucătorului 49.500 de euro. Decizia poate fi conteastată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în termen de 21 de zile de la comunicare.

Iată decizia publicată pe siteul lpf.ro: Dănănae Mircea vs. U Craiova – Încetare raporturi contractuale – Admite recursul. Modifică Hotărârea CNSL nr.427/26.08.2015. Respinge cererea formulată de U Craiova, în contradictoriu cu jucătorul Dănănae Mircea. Admite cererea reconvențională formulată de jucătorul Dănănae Mircea, în contradictoriu cu U Craiova. Constată încetarea raporturilor contractuale între U Craiova și jucătorul Dănănae Mircea, fără justa cauză, din inițiativa clubului. Obligă U Craiova la plata către jucător a sumei de 49.500 euro net, reprezentând drepturi contractuale pentru perioada 01.10.2015 – 30.06.2016. În temeiul art. 18.9.1, lit. a din RSTJF, sancționează U Craiova cu interzicerea dreptului de a efectua transferări de jucători, în calitate de club cesionar, pentru două perioade de transfer. Obligă clubul U Craiova la plata către jucătorul Dănănae Mircea Ovidiu a sumei de 2.955 lei, cu titlu de taxă de procedură, fond și recurs. Definitivă și executorie pe plan intern.


sursa: metropolitanul.ro
http://metropolitanul.ro/sport/universi ... ansferuri/

[align=center]Acka nu va mai fi disponibil în 2015[/align][/color][/b]

După Dumitraş şi Madson, ivorianul Stephane Acka este al treilea jucător al Universităţii Craiova care se operează de menisc anul acesta. Stoperul a făcut un RMN în Italia în urma căruia s-a constatat că are nevoie de operaţie. Deşi perioada de recuperare este mai scurtă ca pe vremuri penackatru o astfel de intervenţie chirurgicală, Acka nu va mai juca în 2015, el urmând să revină în februarie, când se vor disputa ultimele 3 etape din sezonul regulat. Acka s-a accidentat în minutul 20 al partidei de la Cluj, cu CFR.

În aceste condiţii, transferul lui Valentin Iliev a venit la momentul potrivit, Universitatea având un alt stoper accidentat pe termen lung, Silviu Izvoranu. Pentru cele 10 meciuri rămase din 2015, Emil Săndoi se va baza pentru centrul defensivei pe bulgarii Popov şi Iliev şi pe capverdianul Kay, o soluţie de avarie pentru acest post fiind şi Dumitraş. Postul de stoper a fost unul critic în acest sezon la Universitatea, în meciul din Cupa României, de la Bacău, acolo fiind reprofilat Nicuşor Bancu. Variantele propuse de echipa a doua, Hreniuc şi Ciocoteală, nu par a fi luate în calcul de antrenorii primei echipe, cei doi fiind consideraţi prea cruzi pentru debut.


sursa: maximasport.ro
http://maximasport.ro/acka-al-treilea-j ... de-menisc/

Scrie răspuns