În Bănie sunt toți campionii!

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
JustME

În Bănie sunt toți campionii!

Mesaj de JustME » 05 Oct 2016, 14:22

[align=center]Spadasinii de la CS Universitatea au reușit eventul[/align][/b]

Spadasinii craioveni sunt cei mai tari din țară în acest sezon în care au cucerit și campionatul, și Cupa României

După ce în primăvară cucerea titlul de campioană națională, echipa masculină de spadă seniori de la CS Universitatea Craiova a cucerit recent și Cupa României, la Constanța. Alin Sbârcia, Ștefăniță Vâlceanu, Alin Mitrică și Liviu Dragomir au învins în finală marea rivală, CSM Satu Mare, dovedind că sunt cei mai buni din țară la această armă. „Băieții noștri au făcut o tradiție în ultima perioadă în a-i învinge în finale pe sătmăreni. După o perioadă de opt-zece ani, când doar ei câștigau, acum începem să-i dominăm“, a spus antrenorul oltenilor, Radu Podeanu, fiul tehnicianului Dan Podeanu, cel care în luna august ducea echipa feminină de spadă a României spre aurul olimpic.

Echipa a doua de la CS Universitatea, alcătuită de Ionuț Trandafirescu, Lucian Ciovică, Mario Persu și Ovidiu Pârvuleasa, s-a clasat pe locul patru. „Pentru câteva tușe au pierdut locul trei. Se putea și mai bine, dar sunt mulțumit de evoluția lor“, a completat Radu Podeanu.

Și la individual, CS Universitatea a cucerit o medalie, Alin Sbârcia clasându-se pe locul doi după o finală tensionată cu Adrian Szilagyi, de la Satu Mare. În semifinale, Sbârcia îl eliminase pe colegul său de club, Liviu Dragomir.

Imagine

Campionul Dorian Pârvan, antrenor la fete
Dorian Pârvan a făcut parte din echipa care în primăvară cucerea titlul național la seniori. Acum, el este antrenorul fetelor de la CS Universitatea, dar se bucură enorm de succesul foștilor săi coechipieri în Cupa României. Performanța este cu atât mai importantă dacă ținem cont că o parte dintre ei au serviciu și nu lipsesc nici la antrenamente. „Îi felicit pe băieți și îi respect enorm. Au reușit eventul, câștigând și Cupa, și campionatul, ceea ce nu s-a întâmplat de multă vreme în Craiova. Și eu am făcut parte din echipa care în mai devenea campioană, dar acum mă axez doar pe antrenorat“, a spus Dorian. În întrecerea masculină au luat startul zece echipe. Pe lângă cele două formații de la CSU și LPS „Petrache Trișcu“ a avut două formații, clasate pe locul șapte și zece.


Imagine

Coordonate de el de pe margine, fetele de la CS Universitatea Craiova au obținut și ele două medalii la Cupa României. Raluca Sbârcia a cucerit medalia de argint la individual, iar la echipe Raluca Sbârcia, Diana Ionele, Alexandra Ionică-Cârstea şi Sabina Ecobici au urcat pe treapta a treia a podiumului. „La echipe, în semifinale ne-a învins Oradea la un punct diferență, apoi, în finala mică am învins la zece puncte diferență Steaua, ceea ce a reprezentat o mândrie pentru noi ca olteni. La individual, Diana Ionele a fost și ea aproape de medalie, clasându-se pe locul patru. Sunt fost sportiv, iar cu fetele este puțin diferit, atmosfera este altfel, trebuie să le încurajez altfel, însă totul este extraordinar. Unele dintre ele mi-au fost colege de antrenament și de școală, mă refer la Raluca Sbârcia“, a mai spus Dorian Pârvan. Pe locul cinci la individual feminin s-a clasat Bianca Mitricof (CSM Craiova), iar la echipe LPS Craiova s-a clasat tot pe cinci.

Pleacă la un concurs în Serbia
Imediat după încheierea Cupei României, sportivii au participat la Cupa Farul, iar Alin Sbârcea și Mario Persu s-au clasat pe locul trei.

Pentru spadasinii de la CS Universitatea Craiova urmează participarea la un concurs satelit de Cupă Mondială, la Belgrad, iar în 6 noiembrie vor lua startul unei noi ediții a Trofeului „Alfredo Bachelli“, în Sala Polivalentă din Bănie.

Imagine

sursa: gds.ro
http://www.gds.ro/Sport/2016-10-05/spad ... t-eventul/

Scrie răspuns