Puștii lui Mogoșanu le-au pus gând rău dinamoviștilor

Comentarii pe marginea articolelor aparute in mass-media.

Moderator: grup_moderatori

Scrie răspuns
JustME

Puștii lui Mogoșanu le-au pus gând rău dinamoviștilor

Mesaj de JustME » 31 Mai 2017, 01:25

[align=center]Puștii lui Mogoșanu le-au pus gând rău dinamoviștilor[/align][/color]

Craiova poate fi campioană națională la fotbal anul acesta, iar performanța poate veni de la juniorii sub 17 ani ai CS Universitatea. După un parcurs excelent în campionatul regulat de la Liga Elitelor, puștii lui Daniel Mogoșanu au dat-o la o parte în semifinale pe UTA Bătrâna Doamnă și se pregătesc intens de marea finală, programată vineri, de la ora 13.00, pe stadionul „Juventus“ din Capitală. Pe lângă presiunea exercitată de trofeul pentru care s-a muncit asiduu un an, importanța este amplificată și de faptul că oponentă este Dinamo 1948 București. „Speranțele“ Băniei, crescute în spiritul alb-albastru, nu concep să plece privirile în fața marilor rivali, mai ales că aceștia au încheiat campionatul regulat pe primul loc doar grație rezultatelor directe, în speță 2-3 pe stadionul „Aripile“, respectiv 2-2 în fieful „câinilor“.

„A venit timpul să câștigăm finala națională!“

Căpitanul echipei U17 a CS Universitatea Craiova, Raul Constantinescu, are trei finale naționale disputate până acum, dar nu a reușit să ridice trofeul, iar asta îl ambiționează și mai tare în lupta cu dinamoviștii.

„Cu grupul acesta de jucători am fost în trei finale. De fiecare dacă am pierdut. A venit timpul să câștigăm! Care sunt atuurile noastre? În primul rând, avem un antrenor foarte bun. Ne-a învățat lucruri noi, poziționare, stăm mult mai bine în teren. În plus, față de anii anteriori, acum avem condiții excelente de pregătire. Alt avantaj e faptul că suntem un grup unit, jucăm împreună de foarte mult timp. Din vechea gardă este Bobonete, Nițuică, Sima, eu, Vadasis, Nichifor, Gârbiță, Șerban, Dobre, iar băieții care au venit pe parcurs au adus un plus. Este rivalitatea maximă pentru orice craiovean. Și, implicit, bucuria supremă: să bați Dinamo și într-o finală“, a spus Raul Constantinescu. „Sunt convins că, dacă vom avea suporterii lângă noi, vom câștiga. Așa s-a întâmplat și în semifinale, când ne-au împins de la spate și am întors rezultatul. Ne dorim să vină în număr cât mai mare, pentru că suporterii înseamnă totul! Ne dau încredere, iar mental, în astfel de meciuri, e important să fii superior adversarului“, a completat liderul grupului de la Under 17.


Mihăilă: Îmi doresc să lupt contra lui Dinamo pentru titlu în prima ligă

Așa cum spunea Raul Constantinescu, jucătorii care au completat lotul Craiovei pe parcurs au adus un plus echipei. Unul dintre aceștia este Valentin Mihăilă, jucător originar din Finta (Târgoviște), care a fost adus în Bănie de Silviu Bogdan și și-a câștigat rapid locul în formula start.

„Am fost remarcat la Turneul „Ion Oblemenco“ de la Corabia, când am ieșit golgheter alături de Jovan Markovic, fiecare cu șapte goluri. Chiar în finală am marcat contra Craiovei din foarfecă. Maniera în care am jucat atunci m-a adus aici. M-am adaptat repede, am găsit terenuri bune, condiții excelente, coechipieri fantastici și oameni minunați“, a explicat omul care a întors soarta meciului tur al semifinalei cu UTA: „A fost victoria echipei, nu puteam să fac nimic fără băieți. Toți am luptat în teren și am ajuns aici după un campionat lung și foarte greu. Am ajuns aici și datorită antrenorului. Firesc ar fi să câștigăm finala. După un parcurs așa bun ar fi păcat să nu aducem trofeul în Bănie. Dar visul meu cel mare este să înving Dinamo în Liga I, într-un meci cu titlu pe masă. Să fie pe ”Oblemenco”, pe stadionul cel nou, iar eu să dau pasa decisivă sau să marchez. Sper să mi se împlinească în doi-trei ani“, a subliniat Mihăilă.


sursa: gds.ro
http://www.gds.ro/Sport/2017-05-31/pust ... ovistilor/

Ultima ofertă a lui Becali! A pus pe masă un milion de euro pentru un titular de la o rivală. Răspunsul primit

Ofertă surprinzătoare făcută de Gigi Becali. Finanțatorul FCSB a pus pe masă un milon de euro pentru mijlocașul celor de la CS U Craiova, Alexandru Băluță. Oferta a fost refuzată însă de către olteni, care l-au declarat, pe jucătorul de 23 de ani, netransferabil.

”Am făcut o ofertă pentru Băluţă. Le-am oferit un milion, dar mi-au spus că nu vor să îl dea”, susține Gigi Becali.

Băluță a ajuns la CS U în 2014, fiind cumpărat de la Viitorul pentru 200.000 de euro. Băluță a evoluat pentru olteni în 103 meciuri, reușind să marcheze 11 goluri și să le ofere colegilor săi 10 pase de gol. În sezonul recent încheiat, mijlocașul a fost unul dintre cei mai constanți jucători ai alb-albaștrilor.

800.000 de euro este cota de piață a lui Băluță, conform transfermarkt.com.


sursa: digisport.ro
http://www.digisport.ro/Sport/FOTBAL/Co ... -milion-de

Cadou pentru copii de 1 iunie: plimbare cu autocarul Ştiinţei şi vizită la „Ion Oblemenco”

De Ziua Copilului, clubul Universitatea Craiova le-a pregătit puştilor care o îndrăgesc câteva surprize. În primul rând, le pune la dispoziţie un tur al oraşului cu autocarul primei echipe, plecările fiind prevăzute joi, 1 iunie, de la Sala Polivalentă, la orele 9,30, 10.30, 11.30 şi 12.30. Turul se încheie cu o vizită pe stadionul „Ion Oblemenco”, aflat în ultimele luni de construcţie. După amiază, de la ora 18, pe baza sportivă din cadrul Facultăţii de Drept şi Știinţe Administrative, din campusul de la Mecanică, se va desfăşura acţiunea „Copilăria Maxima“. Sub îndrumarea cadrelor didactice de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, a antrenorilor de la Centrul de Copii şi Juniori al Universităţii Craiova, sub observarea atentă a legendelor fotbalului din Bănie, se vor desfăşura o serie de jocuri şi activităţi sportive dedicate acestei zile de sărbătoare pentru copii.

sursa: cvlpress.ro
http://www.cvlpress.ro/31.05.2017/cadou ... oblemenco/

Universitatea nu are buget de transferuri şi nici scouteri cu fler

Aproape toţi jucătorii achiziţionaţi anul trecut nu au confirmat, iar acum, realizând probabil că nu se pricep la transferuri, conducătorii clubului încearcă să-i readucă la echipă pe Nuno Rocha şi Acka

Universitatea Craiova nu se poate compara cu FCSB la capitolul buget de transferuri, ca de altfel şi celelalte echipe din Liga I, poate cu excepţia CFR-ului, care anunţă o revoluţie financiară după ieşirea din insolvenţă. Mai trist este că Universitatea pare să nu aibă nici conducători pricepuţi, după ce ratat aproape toate transferurile din sezonul trecut. Singurul care a confirmat a fost portarul Neculai Calancea, adus la sfaturile lui Cătălin Mulţescu, care-l pregătise pe goal-keeper-ul moldovean la FC Voluntari. Craiova se „chinuie” de când a promovat să aducă un atacant decent şi nu reuşeşte. Bawab a fost o soluţie de compromis, s-a văzut că este limitat în experienţele ulterioare, la FCSB şi Dinamo, unde e fost rezervă. Clubul din Bănie nu are bani pentru certitudini precum Nemec sau Alibec, însă nu are nici conducători inspiraţi pentru a găsi chilipiruri gen Gnohere sau Omrani. Cei care decid nici nu se pricep şi nici nu apelează la profesionişti. Apariţii precum Rambe, Măzărache, Fajic şi Jazvic au fost de-a dreptul jignitoare atât la adresa fanilor, dar şi a juniorilor de la Academie, al căror loc a fost ocupat de „ciurucurile” aduse în Bănie. Jazvic, Fajic, Bucurică, Barthe şi Mingote se vor şi despărţi de Universitatea, ca şi Măzărache, Dumitraş şi Popov. Vor rămâne Dimitrov, Kelic şi Gustavo, considerându-se că aceştia au confirmat parţial, deşi e greu de crezut că vor fi „recuperaţi” nişte jucători care au arătat carenţe mari, în condiţiile în care nu mai sunt la vârsta promisiunilor. Iar străinii, aşa cum spunea Sorin Cârţu, trebuie să fie o clasă peste concurenţii lor români ca să merite transferul. Ciudat este că a apărut zvonul că Nuno Rocha şi Acka sunt căutaţi pentru a reveni în Bănie, deşi se poate spune că finalul sezonului a fost ratat în mare parte din cauza rebeliunii la care au participat şi cei doi.

Fl. Andone, Hamroun, Boldrin şi Ad. Petre, refuzaţi de „comisia tehnică”

Şi mai trist este că Universitatea a avut un conducător capabil, pe care l-a îndepărtat, Gheorghiţă Geolgău. Fostul component al Craiovei Maxima a adus în Bănie jucători pe bani puţini şi a căror cotă a crescut rapid: exemplele fiind: Andrei Ivan, Nicuşor Bancu, Jovan Markovic sau Andrei Burlacu. Acum, tatăl lui Adi Petre, golgheterul Ligii a II-a şi dorit de toate echipele importante din Liga I, a dezvăluit că Gheorghiţă Geolgău l-a propus acum 2 ani şefilor săi de la Universitatea pe atacantul arădean la preţul de 15.000 de euro, însă a fost refuzat. În acest moment, UTA solicită 600.000 de euro şi procent la transfer pentru golgheterul său, recent ales MVP al finalei Cupei României under 19, la Ploieşti.

Nu este un caz singular. Astfel, acum 3 ani, Ovidiu Stângă l-a recomandat conducătorilor clubului pe Florin Andone, pe care-l cunoştea de la naţionala de juniori şi care costa câteva zeci de mii de euro, dar antrenorul n-a fost ascultat, şefii clubului considerând că sunt mai utili Dragalina sau Valskis. Acum, Andone a terminat campionatul din Primera cu 12 goluri, câte n-a reuşit vreun atacant al Craiovei de la reînfiinţarea echipei.

Tot acum doi ani, Sorin Cârţu i-a propus pe Hamroun şi Boldrin pentru un transfer la Craiova, dar n-a fost luat în seamă. Nu după mult timp, FCSB i-a transferat, şi-a făcut treaba cu ei, iar pe algerian a şi încasat vreo 2 milioane de euro de la Al Sadd. La Craiova se pare că ar exista o aşa-numită „comisie tehnică” în cadrul clubului, iar aceasta a respins aceste propuneri care s-au dovedit excelente şi a aprobat aducerea unor rebuturi precum Fajic, Jazvic, Gustavo, Mingote, Dimitrov, Bucurică sau Rambe.

Din păcate, clubul nu are bani de transferuri costisitoare, nici nu a dovedit că are conducători cu fler şi nici de la echipa a doua nu poate promova vreun atacant. Jovan Markovic este o mare speranţă, are calităţi incredibile pentru vârsta lui, dar este supraponderal, din această cauză suferind două operaţii de menisc într-un an de zile şi e greu de crezut că îşi poate pune în valoare talentul, ţinând cont că este indolent în pregătire.

0 (zero) goluri au marcat atacanţii aduşi în sezonul trecut la Universitatea Craiova: Rambe, Fajic şi Jazvic.

26 de goluri a marcat Adrian Petre, atacantul de 19 ani de la UTA, pe care Craiova putea să-l cumpere cu 15.000 de euro, iar acum costă 600.000 de euro

12 goluri a marcat Florin Andone în Primera Division, jucător propus de Ovidiu Stângă şefilor din Bănie acum 3 ani


sursa: cvlpress.ro
http://www.cvlpress.ro/31.05.2017/unive ... i-cu-fler/

Scrie răspuns