În octombrie 1979, Universitatea Craiova a jucat pe teren propriu cu Leeds United, în Cupa UEFA, turului doi, mansa întâi. În prima repriza, la 1-0 pentru ei (gol Balaci), oltenii au obtinut, prin Crisan, un penalti. A sutat Beldeanu, mult peste poarta. Imediat dupa aceea, masina salvarii a patruns pe pista stadionului si a oprit în dreptul sectorului rezervat suporterilor englezi. Fanii lui Leeds l-au coborât din tribuna, pe brate, pe unul de-al lor, care a plecat cu salvarea. Spre final, Irimescu a mai dat un gol pentru Stiinta. A doua zi, dinspre spital se raspândise în toata Craiova vestea ca un englez a facut infarct de bucurie, la ratarea lui Aurica, si a murit. Presa româneasca a tinut faptul sub tacere, desi regimul comunist n-avusese nici un amestec în tragicul eveniment. L-am contactat pe Beldeanu, astazi antrenor la juniorii Universitatii si membru în consiliul director al clubului, sa vedem daca el stie ceva despre omul mort în urma executiei sale. „Care dintre ei?“ - ne-a replicat Aurica. S-o luam pe rând.
Ambii suporteri au murit de bucurie, în mecii eliminatorii câstigate de echipa lui Aurica
Dupa meciul de la Craiova cu Leeds, a aflat si Beldeanu, ca toti colegii lui, ca un englez din tribuna a murit de infarct când Leeds a scapat fara gol din acel penalti. „Din pacate, mi-a alunecat piciorul de sprijin, stângul, când am tras“, spune mijlocasul de atunci, pe care întâmplarea se pare ca nu l-a marcat psihic, din moment ce în retur, la Leeds, a deschis scorul cu un sut la vinclu, din afara careului. „U“ Craiova a câstigat tot cu 2-0, devenind prima echipa din România care elimina dintr-o cupa europeana una din Anglia. Englezul venit la Craiova n-a fost primul om ucis de sutul lui Aurica. În februarie 1977, Universitatea a jucat, în optimile Cupei R.S.R., cu Jiul Petrosani, la Bucuresti, pe Stadionul Republicii. Beldeanu a marcat primul gol al partidei cu un voleu de la 20 de metri, Craiova a învins cu 3-0 si nu s-a mai oprit pâna în finala competitiei, pe care a câstigat-o în fata Stelei, cu 2-1. „Când m-am întors acasa dupa ce jucasem cu Jiul, un vecin mi-a spus ca un prieten al lui a murit de infarct, în fata televizorului, la golul meu. Era mare suporter al Craiovei!“, ne-a marturisit Beldeanu. „Ce sa va spun despre ei? Asta le-a fost soarta! Si tata a murit, si nu ma mai întreaba nimeni nimic de el...“ Doi oameni care au suferit socuri emotionale letale când a fost bine pentru echipele lor. Macar au murit fericiti!
Sportul Romanesc